Trabant indítása? ( többi lenn )
A szivató azért kell, mert a hideg fémalkatrészekre kicsapódik a benzin egy része, így nem jut el a motorba. Ha kihúzod a szivatót akkor több benzint kap, amiből már jut elegendő mennyiség a hengerekbe (mind a kettőbe :) ).
Az automata szivató ugyanezt csinálja, például egy Suzuki WagonR+ -nál is magasabban tartja a fordulatszámot egy darabig, akár 2000 körül is.
A szivatónak nem csak kihúzott meg betolt állása van, közötte is működik, azaz ahogy melegszik fokozatosan tudod visszatolni.
Itt a használati útmutató. A 17. oldalon "Indító húzógomb" néven szerepel a szivató leírása.
Mások a tervezési módszerek. Hiába jobbak például a motorban felhasznált anyagok, ha a nagyobb fajlagos teljesítmény kedvéért jobban igénybe van véve.
Amikor a Trabika készült egy 2000 köbcentis dízel tudott 55 lóerőt. Manapság lazán a háromszorosát..
Ehhez jön még, hogy pontosabb számítógépes számításokkal/szimulációkkal nincs annyi felesleges anyag ("tartalék"), mert jobban ki lehet számítani, hogy mennyire és hogyan vesszük igénybe az alkatrészeket. Ezzel anyagot spórolunk, környezetet védünk, csak az autó kevésbé tartós.
A Trabiban nincs ami elromoljon: nem lesz gondod elektronikus dolgokkal, vagy a kormányszervóval, vagy a központi zárral - amit kényelemben elveszítesz azt hibaforrások számában megspórolod..
Meg még egy: manapság nincs akkora becsülete az autónak mint régen.
Szóval használd egészséggel, olvasd el a használati útmutatót és kíméld meg. Jó kis autó, én is olyanon tanultam vezetni. :)
A kézikönyv is 1:50-et ír ahogy emlékszem.
Mindent beletankolt 5 literhez hozzáöntesz egy decit.
Én a motoromnál néha szoktam segítséget kérni a kutastól. Ő húzza a pisztolyt, én öntöm a 2T olajat. 5 literenként megállítom, akkor van időm ellenőrizni hogy pontosan mennyit öntöttem bele.
Lehet egyedül is, csak akkor kevésbé kell húzni a pisztolyt, hogy relatíve lassan menjen bele.
Mondjuk nekem 5 literenként 2,5 deci kell, hogy kijöjjön az 1:20 keverék. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!