Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire fenntartható mostansá...

Mennyire fenntartható mostanság a Trabant 1.1?

Figyelt kérdés

Kérdeztem korábban a 601-ről, arról akkor letettem, most pedig lenne egy jutányos áron, s át sem kéne írni...

Viszont egy AC pumpa kell bele meg 4 nyári gumi rá.

Érdemes? Városban szaladgálni és néha elmenni kb. 100-120km-re.

2012. márc. 24. 20:23
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Nem érdemes. Zsákutca volt, egy kiforratlan öszvér, nem is sok készült belőle.

Persze attól függ, mi az a jutányos ár. Ha közelebb van a nullához, mint a százezerhez, akkor talán.

2012. márc. 24. 20:36
 2/18 A kérdező kommentje:
35 ezer forint lenne üzembentartóival, amint mondtam, kell bele egy AC pumpa, biztosítás és 4 nyári gumi.
2012. márc. 24. 20:44
 3/18 anonim ***** válasza:
Egy bicikli ára, annál meg többet ér. (Feltéve, hogy tényleg nem kell sokszorosát rákölteni az első hónapban)
2012. márc. 24. 21:22
 4/18 anonim ***** válasza:
csak a gumi garnitúra kerül annyiba kb, mint az autó, nem?
2012. márc. 24. 22:26
 5/18 anonim ***** válasza:
8-10 ezerért kap rá egy garnitúra használtat.
2012. márc. 24. 22:32
 6/18 anonim ***** válasza:
0%
Használtat azt ja...és akkor már 45 ezernél tart. Annyit biztos nem adnék egy trabiért, de nem is az én döntésem.
2012. márc. 24. 23:08
 7/18 A kérdező kommentje:
S mit kapsz 45 ezerért, amivel közlekedni tudsz, teljes mértékben ki tudod vele használni a "B" kategóriás jogsit, nem ázol-fázol benne, tudod vele hurcolni a hozzátartozóidat (főleg, ha olyan is van köztük, aki már rászorul a segítségre) és néha ki tudsz vele mozdulni kisebb távolságokra (szintén nem egyedül).
2012. márc. 25. 22:14
 8/18 anonim ***** válasza:
23%

Ember, pár hónap alatt a vételárt minimum, ha nem a többszörösét rá fogod költeni az üzemanyagköltségre. Innentől kezdve ez az egész spórolósdi hót komolytalan számomra (értsd: ha vkinek ennyi pénze van autóra, az ne vegyen autót, nem fogja tudni fenntartani).

Hogy a kérdésedre is válaszoljak: eszembe nem jutna 500.000 alatt autót venni, tehát 45-ből elmennék moziba vagy állatkertbe, aztán fagyizni, a maradékból meg befizetnék pár számlát. Autót nem vennék belőle, az biztos.

Te viszont tégy a legjobb belátásod szerint...

2012. márc. 25. 23:03
 9/18 A kérdező kommentje:

Más autó nem fogyaszt? 1.4-1.6 F Astrák is szeretik a hasukat (6-7-8l), a velük azonos kategória szintén, Suzukiból köszi, nem kérek, a többi meg drága.

Ennyi pénz van egyszerre, nem azt jelenti, hogy ennyi pénzem van. A fenntartás egy másik dolog, biztosítás kb. 8 ezer lenne egy évre, kötelező cserék meg mindegyiknél megvannak, arra rá kell számolni.

Mire én ebben az országban 500 ezret össze tudok gyűjteni, addigra nyugdíjas leszek (ha lesz még nyugdíj).

Igen, moziba... Még egyszer nem megyek tömegközlekedési eszközzel moziba, volt vele rossz tapasztalat bőven.

Köszönöm azért, hogy reagáltál...

Nekem nem kell, hogy csilli-villi legyen, nekem annyi kell, hogy 4 ember beleférjen, mikor fordítom a kulcsot, akkor induljon, ne egyen 8 litertől többet és elvigyen A-ból B-be. Nem kell, hogy makulátlan legyek akár kívül akár belül, csak tudjak vele közlekedni; elindulni, tartani a tempót és aztán megállni.

2012. márc. 25. 23:42
 10/18 anonim ***** válasza:

Értelek én ember, nem is akarok vitatkozni veled...

Csak pont ez az, hogy az Astra, amit te is felhoztál példának, kb ugyanúgy fogyaszt mint a Trabant, de azért mégiscsak Astra.

Nekem sem kell csili vili autó, de az 1.6os szívóm szintúgy elvan 6-7-8 literből, cserébe lehet vele előzni, pályán gond nélkül hozza az utazó 130-140-et, ugyanúgy 4 személyes, megvéd az esőtől, elvisz A-ból B-be, sőt, még élmény is vezetni.

45 ezerből nem jön ki, de fél milla alatt/körül van a piaci értéke. Ezért írtam azt, hogy az egy dolog, hogy legyen egyszerű, és fogyasszon keveset, de annál a bizonyos Astra szintnél alább én azért nem adnám.

Újfent mondom, tégy a belátásod szerint! :)

2012. márc. 26. 00:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!