Mennyire fenntartható mostanság a Trabant 1.1?
Kérdeztem korábban a 601-ről, arról akkor letettem, most pedig lenne egy jutányos áron, s át sem kéne írni...
Viszont egy AC pumpa kell bele meg 4 nyári gumi rá.
Érdemes? Városban szaladgálni és néha elmenni kb. 100-120km-re.
Fenntartani fenntartható abszolúte. Én nekem egy kis 1.3as tuningolt trabim van. De nekem ez a hobbim. Imádok fölötte szerelgetni, bütykölni. Kicserélni benne ezt-azt ha van rá pénzem. Ezt hívják "trabantozásnak".
Ezért kell tudnod, hogy manapság, csak az vesz trabantot, aki trabantot akar venni! Trabant árában vannak más autók is amik jobban mennek és megbízhatóbbak. Trabantnak sok hibája van. Keletnémet autó, foglalkozni vele sokat. Csak az olyanféle megszállottaknak van trabija mint a nagypapáinknak, akinek már 40 éve az van, vagy mint nekem. :)
Fura hogy ezt mondom, úgy mint megszállott trabantos, de azért, hogy most furikázz néha vele a városban, arra nem érdemes trabantot venned. Főleg ha 35 ezer forintba kerül. Nemhiába kerül annyiba. Az azt jelentheti, hogy már rohadhat szét belül, a fékek elkoptak, kuplung teljesen elhasználódott, váltó kattog és még bele se kezdtem nagyon az elemzésbe.
Persze lehet azon gondolkodni, hogy tényleg olcsón lehet hozzá szerezni alkatrészeket, és könnyedén ki lehet cserélni benne mindent. De ha anyagilag tudod is ezt bírni, akkor azzal is számolnod kell, hogy annyi idődbe is bele fog telni.
Remélem tudtam segíteni!
Azóta annyi történt, hogy kölcsönkaptam a szóban-forgó járgányt, levezettem vele ~80km-t és nagyon megtetszett.
A motorja dinamikus, jól húz. Igaz, hogy ez már igencsak le van harcolva (külsőre is, meg szerkezetileg is), de alig evett benzint, nem volt kényelmetlen és élmény volt vezetni. Komolyan elgondolkodtam rajta, most van egy másik eladó 99e Ft-ért, de az teljesen hibátlan kívül-belül, friss műszakis.
Na úgy áll a helyzet, hogy megvettem a Trabit júliusban 80.000Ft-ért. Kicseréltem a gyújtókábeleket, mert az egyik sérült volt. Gyertyacsere volt, azóta egyszer kitört a kuplungbowden hüvelye, azt visszahegesztettük és ENNYI.
Indítom, indul, gyorsítok, gyorsít, fékezek megáll.
És ezt valóban élmény vezetni! F Astrát hajtottam múlt héten (1.4), de az nem volt élmény...
Szeretem a járgányt, nem bántam meg, hogy megvettem.
Hali
Jól tetted hogy megvetted!Nekem is 1.1 es trabim van, igaz 27 ezer km volt benne mikor megvettem és egy kicsit drágább volt, de nem bántam meg :)1.4 es f astrát úgy megszivatom vele :)Vicces hogy valaki pont az astrát hozza fel példának,nekünk volt és zsbálta az olajat.a trabi 300 ezer km ig nem fogja.Én astrát tuti nem vennék 500 ért na az nem ér annyit!A trabantot ha jó állapotú megnézik az utcán, az astrát nem.Ennyi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!