Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Gyenge egy 68LE-s motorral...

Gyenge egy 68LE-s motorral szerelt kocsi?

Figyelt kérdés

1,5 éve van jogsim, majdnem 1 éve kaptam egy 1.4-es 68LE-s Skoda Fabiát, mostanában kezdtem el előzgetni, és ahogy észreveszem, elég lassan gyorsul, mintha erőlködne a motor. Ez a lassú gyorsulás azért van, mert gyenge a motor?

Egyébként amikor már 100 felett megyek vele, akkor is eléggé lassan gyorsul. Egyébként 140-et nyomtam ki eddig vele, de elég sokáig gyorsult fel.

Nem tudom pontosan, biztos gyenge, ti majd megmondjátok. Mindenesetre első autónak, 1,5 éves jogsihoz szerintem jó ez a 68LE, tekintve azt is, hogy a faterom 43 éves korában vett 86LE-s kocsit, előtte mindig ilyen 60LE körüli kocsijai voltak.

2012. ápr. 1. 17:52
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
A megoldás kulcsa, hogy visszaváltasz 4-be, mikor előznöd kell. Nekem is 70 lovas 1.4es kocsim van és autóutón/pályán 3.-ban megyek 90-el, 4.-ben 130-al. Persze csak gyorsításhoz. Utána 5.-ben gurulok.
2012. ápr. 1. 22:18
 22/29 anonim ***** válasza:

papíron 50LE-vel gyakorlatban szerintem inkább olyan 45-el járok, ahhoz képest erős :)

Nem csak a LE határozza meg hogy mennyire érzel erősnek egy motort, hanem a nyomaték görbéje is. Pl. a múltkor vezettem egy TSI motoros VW-t, és egész jól ment ahhoz képest hogy csak 105? LE volt benne, mert már alacsony fordulaton is szépen le tudja adni...

Amíg még tanulsz, addig bőven elég ez... Ha lendületből autózól (én csak így tudok :P még sok is :P

Így legalább tutira nem szállsz el vele. Vezettem 200LE-s vadállatot is, hát ott már figyelni kellett magamra kőkeményen nehogy hülyeséget csináljak. Azzal szerintem már párszor megjártam volna az árkot...

2012. ápr. 1. 23:58
 23/29 anonim ***** válasza:
Szerintem nem gyenge, kispolszkival kezdtem az autózást 3 éve, ahoz képest a mostani 55 lóerős modernebb autóm nagyon jól megy, csak dicsérem.
2012. ápr. 2. 09:28
 24/29 anonim ***** válasza:
1500-ös tuningolt ladával kezdtem (cca. 90le-100le),majd lett egy kis polom 1000ccm-es...a mostani kocsim egy szétreszelt Audi,1.9 Tdi . Teljesítményre nem tudok mit mondani,mérve sosem volt. Ami tény,hogy a chippes 535d-t otthagyja. Tudom milyen erős az autóm mégis csak akkor kezdek előzni ,amikor már tuti beférek,nem óberkodok mint a fennt említett BMW-s úriember,aki meg előz majd befékez... Hiába na... azért mert újabb autód van nem biztos hogy gyorsabb is ! :D
2012. ápr. 2. 10:08
 25/29 anonim ***** válasza:
Ez így van , nem biztos hogy a legújabb autók a legerősebbek.Nézzük a 30 éves amerikai szörnyetegeket , ma is megállják a helyüket és nagyon sokan használják még őket.Persze valószínű hogy a fanatikusok kicsit "megpiszkálják" a teljesítményt.Ezzel szemben Európában 20 évesnél öregebb autót nem nagyon látni.
2012. ápr. 2. 10:17
 26/29 anonim ***** válasza:
Ki lett törölve a válaszom, de mégegyszer leírom: Nekem is hasonló karakterisztikájú autóm van, régi 90-es évek elejéből származó. Autóúton 3-ban gyorsítok egész 90 km/h-ig, utána váltok csak 4-be. Ha a célsebességet elértem, akkor 5-ben gurulok szépen.
2012. ápr. 2. 14:06
 27/29 anonim ***** válasza:
ebből látszik, hogy nem ültél még Polskiban... azt meg még talán nem is Le-ben mérik, hanem hintalóban :D ...
2012. ápr. 3. 12:19
 28/29 anonim ***** válasza:
Nekünk is 1.4-es 68 lovas fábiánk van ....szerintem mindennapi használatra bőven megfelel és tartos + olcso hozzá az alkatrész
2012. ápr. 5. 00:25
 29/29 anonim válasza:
Szia! Szerintem nem kevés. Ugyanilyenem van 2006 óta. Attól függ hogy van kihasználva. Én sosem hagytam ellustulni. 180 km/h sebességet hoztam ki belőle, gyaláztam már velem mazda 6ot is. Az enyém pörög és nagyon jól gyorsult eddig. 6 éve használom. Nem sok hibája volt eddig. előzésnél sosem hagyott cserben.
2012. ápr. 28. 05:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!