Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Gyenge egy 68LE-s motorral...

Gyenge egy 68LE-s motorral szerelt kocsi?

Figyelt kérdés

1,5 éve van jogsim, majdnem 1 éve kaptam egy 1.4-es 68LE-s Skoda Fabiát, mostanában kezdtem el előzgetni, és ahogy észreveszem, elég lassan gyorsul, mintha erőlködne a motor. Ez a lassú gyorsulás azért van, mert gyenge a motor?

Egyébként amikor már 100 felett megyek vele, akkor is eléggé lassan gyorsul. Egyébként 140-et nyomtam ki eddig vele, de elég sokáig gyorsult fel.

Nem tudom pontosan, biztos gyenge, ti majd megmondjátok. Mindenesetre első autónak, 1,5 éves jogsihoz szerintem jó ez a 68LE, tekintve azt is, hogy a faterom 43 éves korában vett 86LE-s kocsit, előtte mindig ilyen 60LE körüli kocsijai voltak.

2012. ápr. 1. 17:52
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
persze, kétszer akkora a teljesítménye lóerőben, nyomatékban meg talán háromszor is :D
2012. ápr. 1. 18:28
 12/29 anonim ***** válasza:

amúgy meg ott a pont, van család ahol a fabia a családi autó, vagy nincs

nekem is sok ismerősöm van, akiknek az egy szem családi autója elmarad árban és teljesítményben az enyémmel szemben

szóval örülök neki hogy van egy corsám, (igaz 145 paci :D)és nem sírok a bmw után, ahogy sok haverom

pl. van a suliban egy gyerek aki az apja cégének a cl63 AMG mercijével jár...

mi értelme egy 500+ LE-s kocsival suliba menni? :D

ezzel vág fel, de vezetni nem tud, ezzel kezdte -.-

2012. ápr. 1. 18:32
 13/29 anonim ***** válasza:

az 1.3 alap suzi is több ló mint a tiéd nem hogy 50. Még a régi tipusú is, azok 68 körül vannak a gti meg 100 felett picivel. De nézd azt is, hogy könnyebb, pörgősebb motor. Azzal tudsz előszni, mert ha visszaválltasz bizony elindul rendesen.

De a tiéddel sincs semmi baj. Azt nem írtad hogy előzöl. Mert 90nél ötödikbe, bizony gyenge. Vissza kell válltani. Úgy azért gondolom csak elindul?

2012. ápr. 1. 18:43
 14/29 anonim ***** válasza:

Az hogy mi érződik gyengének függ a nyomatéktól és a kocsi súlyától is.

Általában egy ~1300 kg-os, 110LE/240Nm-es Focussal járok, de néha egy 1990-es 1.4-es ötajtós Fiestával. Csak hetvenvalamennyi lóerő, de 815 kg az önsúlya. Azaz majdnem 100 kg-mal könnyebb mint a sokat szidott I-es Swift (amiből az 1.3-as, ötajtós verzió 907 kg emlékeim szerint). Megy a Fiesta, lehet meglepetést okozni másoknak, csak be kell nyomni a pedált kegyetlenül. Meg önteni bele a benzint, ilyen használat mellett 8 litert (vagy kicsivel többet) 100 km-re.

2012. ápr. 1. 19:16
 15/29 A kérdező kommentje:

Tévedsz, egy légzsákos, 1.3-as Swift 855 kg, tehát egy 1.0-s még könnyebb.

[link]

2012. ápr. 1. 19:19
 16/29 anonim ***** válasza:
Ha az a 68Le egy szívó benzines, akkor nagyon gyenge. Ugyanez a LE egy turbós dízelben sokkal használhatóbb.
2012. ápr. 1. 20:07
 17/29 A kérdező kommentje:
hát szerinted milyen lenne egy 1.4-es Skoda? :D persze h szívó benzines. :)
2012. ápr. 1. 20:08
 18/29 anonim ***** válasza:
18:32-es nagyon jól mondja. A suzukinál ha visszagangolsz akkor megindul. Én volt hogy 70-nél toltam neki egy 3.-at. Na akkor már húzott. Te is előzésnél nyugodtan rakd vissza 4.-be vagy ha necces akkor 3-ba. Bár nem tudom az 1.4-es fábiának milyen hosszúak a fokozatai, mert a suzukinak elég hosszúak.
2012. ápr. 1. 20:35
 19/29 anonim ***** válasza:
Ennyiből vehettél volna egy Daewoo ticot . 650kg, 41 LE ,az össztömege 1050kg 3 hengeres mégis úgy viszi a kocsit mint a veszedelem... Nincs baj 10 feletti gyorsulásnál sem ! Sokat vezettem apósom ticóját,elmondom neked hogy annak a motorja már nagyon sz@r , főtengelycsapágyas meg furatni kellene de nincs rá pénze .Rengeteg probléája volt a nemfigyelek oda rá viselkedése miatt és apám az még mindíg úgy megy mint a meszes! Autópályán csak úgy döngetem vele a 130-at!
2012. ápr. 1. 21:31
 20/29 anonim ***** válasza:

Szerintem teljesen korrekt. Magyar utakra, ha nem jársz autópályán, tökéletesen megfelel. Én is egy 68Le -s skoda felíciával kezdtem. Nem tudom, nekem valahogy nem tűnt olyan erőtlennek, persze gyenge volt máshoz képest, de így is tudtam előzgetni. Nagyon szerettem pörgetni és nagyon szerette, ha pörgetik. 240 000km volt benne, de komolyan mondom, "nagyon" ment (LPG). Élmény mindent vitt, de SOHA nem száguldoztam.

Most egy 90Le TDCI focust hajtok, nem mondom, van különbség, bár ez sem egy erőgép, nekem tökéletes.

Egyébként azt mondják, hogy öreg, gyenge autóval ha megtanulsz vezetni, akkor sokkal több tapasztalatod lesz, mint egy csilli villi új autóval.

Szóval szerintem nincs a Fabiaval gond, gyengécske, de nem ez számít.

A többieken viszont elcsodálkoztam, hogy ekkora gépekkel járnak. Minek..?! :)

2012. ápr. 1. 21:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!