En egy 28 éves fiu vagyok és sikerült letennem nagymotorra a vizsgát ˙(ötödszörre) eddig 1 125-ös robogóm volt és most szeretnék venni 1 suuki gsx-1300r hayabusa vagy 1 kawasaki zzr-1400 tipusú motort ti melyiket ajánlanátok?
Képzeld el, a járműtechnika óriásit fejlődött az elmúlt néhány évtizedben. Tudod, volt ez az önindító nevezetű szerkezet az autókon. Igen, az, ami ha elromlott, tologatni kellett a szomszéd Trabantját (de a te Ferraridon, gondolom, sosem romlott el, hiszen te annál rosszabb autót nem veszel, mert nem gurigázol szarral). No, képzeld el, hogy a technikai fejlődés lehetővé tette, hogy ez a szerkezet a motorkerékpárokon is megjelenjen. Igaz, ennek már jó 40 éve, de a hírek áramlása soha nem lehet elég gyors... Szegény Hayabusán, illetve nagy Ninján pedig - mily' hihetetlen - alkalmazták is eme kényelmi extrát, mivel egy 1300-1400 köbcentis, 10 fölötti sűrítésű motort élmény berúgókarral életre kelteni (ha valaha lett volna Ladád, de ugyan miért is lett volna, hiszen te fostalicskával nem közlekedsz, akkor ajánlottam volna, hogy próbáld meg felidézni, milyen erővel kell azt bekurblizni). Ezen két motor tehát rendkívül egyszerűen kelthető életre: ráülsz (lehetőleg úgy, hogy a kormány előtted helyezkedjen el), fogod a gyújtáskulcsot (a motorét, a Simsoné nem jó bele), beledugod a gyújtáskapcsolóba, gyújtást adsz, majd behúzod a kuplungot és a jobb kezednél levő kicsiny gombot megnyomva felsír az önindító, majd - jó esetben - beindul a motor. Berúgókart sajnos nem fogsz találni.
De ha már itt tartunk: mégis milyen robogód volt neked, hogy az önindító megléte és használata nem magától értetődő? Olyan jó 20 éve már mindegyik önindítóval készül...
Semmi gond, ha nem tudod, hány éves, típusjelzés alapján meg tudom neked mondani, mert mégis könnyebb úgy alkatrészt rendelni hozzá...
(már ha egyáltalán létezik ama bizonyos robogó :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!