Nálatok az autó luxusnak számít?
Családom szerint kéne már nekünk egy autó, de mindkettőnk bérletét fizeti a cég, feleslegesnek tartjuk.
Ti mit gondoltok?
Én 23/N ő 25/F
"Aki szerint luxus, az egy komolyabb rosszullét esetén várogassa a mentőt mondjuk az éjjel kellős közepén, amíg esetleg értékes percek mennek el, amik akár életet is menthetnének."
Nálad mit jelent a luxus szó? Mert nálam azt, hogy nem engedhetem meg magamnak. Magyarán én nem jókedvemből nem birtokolok egy kocsit (vagy többet), hanem mert NINCS RÁ PÉNZEM, s a fenntartási költségeit sem tudom vállalni. Szerinted nem tudom ezt az okosságot, amit leírtál? Képzeld, elég bajom volt már belőle, hogy nincs kocsink, pl. hogy lábra nem szabadna állnom, de buszozhatok másfél órát és gyalogolhatok onnan még 1 km-t a kórházig, ahova járok heti több alkalommal vizsgálatra. Szerinted nem tudom, hogy megkönnyítené az életemet egy kocsi? Dehogynem! Csak éppen örülök, hogy minden számlánkat be tudjuk fizetni, és jut kaja az asztalra. Hihetetlen, milyen emberek vannak...
"de ha elmész egy emberhez méltó helyre ott puszta eszköz mint egy bicikli vagy cipőkanál."
Ez így igaz. Németországban északi részén jártam pár éve (Neumünster nevű város, Kiel alatt). Arrafelé a 20 évestől a 75 évesig mindenki saját autóval közlekedik. Éppen ezért a tömegközlekedés nagyon minimálisan van jelen, buszmegállót alig látni.
# 21/23 !!!
A kérdező érthetően leírta, hogy megengedhetné magának csak nem tudja eldönteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!