Nálatok az autó luxusnak számít?
Családom szerint kéne már nekünk egy autó, de mindkettőnk bérletét fizeti a cég, feleslegesnek tartjuk.
Ti mit gondoltok?
Én 23/N ő 25/F
Meg tudnánk venni,fenn tudnánk tartani,mégsem veszünk,mert nem lenne kihasználva.Cég fizeti a bérletünket,(nem pest,egyéb megyeszékhely),viszonylag tűrhető a tömegközlekedés.
Párom szülei itt laknak 5 percre,ő kocsijuk sincs kihasználva,talán heti kétszer van beinditva,ideadják bármikor,cserébe tankolunk többet bele. (Havi 2-3x hozzuk el vagy ha nyaralni,vagy nagyszüleleimhez lemenni).
Nekik is jobb,nem kell tankolni,nekünk nem kell kocsit venni,biztositást fizetni.
Nem luxus, hála Istennek. Bár most nem használom annyit, itthon vagyok, babázom. De a lányomat minden reggel kocsival viszem suliba, meg heti1-2-szer boltba megyek, vagy a belvárosba. Amíg dolgoztam, akkor is kocsival jártam, kertvárosban lakunk, a munkahely is a belvárosban volt, egyrészt nagyon kényelmes volt, nem kellett buszozni, másrészt reggel suliba leraktam a lányomat, és 4-kor végeztem, épp kiértem érte fél 5-re,. amíg a napközi volt, szóval kellemest a hasznossal. Én buszoztam régen annyit.... Vittem busszal hétvégén ügyeletre hányós gyereket zacskóval a kezemben a buszon, persze ügyeletes gyógyszertár a város túlsó felében, újabb busz, +még egy busz haza...Volt, amikor azt mondta az ügyeletes doki, akit kihívtam az éjszaka közepén, amikor befulladt a lányom, hogy ha lenne kocsink, akkor bevihetnénk bármikor, de így, hogy nincs, most hívja a mentőt....
Szóval az autó tényleg nem luxus.
Én igenis azt mondom, hogy nem luxus az autó. (Természtesen egy vadiúj 30 Milliós S osztályos Mercedes az annak számít. De ne ezt vegyük alapul)
Sok esetben elengedhetetlen és óriási kényelmet jelent egy középkategóriás autó. Nagy-bevásárlás, babakocsi cipelés, költözés, frissen vásárolt TV hazaszállítása, eljutni a rokonokhoz szakadó esőben, hosszú hétvége egy vidéki hotelben stb stb stb...
Ezenfelül ha anyagi lehetőségetek megengedik akkor minek utaznátok a +40 fokban a sok izzadtságszagúval a Bkv-n amikor ugyanezt egy klímás autóval is megtehetnéd?!
Elnézést ha cinikus voltam, de így gondolom...
Ha okos vagy akkor a költségeid sem szöknek az egekbe.
Körültekintően kell kötelező biztosítást kötni az autóra. Érdemes először egy biztosítási alkuszcégnél ajánlatot kérni, aki több biztosító árait hasonlítja össze:( Pl: www.fosterkft.hu). Ezután pedig a legolcsóbbat kiválasztani.
Ezenfelül jön az autó karbantartása:
Ha körültekintő vagy a vásárlásnál akkor nem kell majd vagyonokat rákölteni az autóra. Kizárólag a nagyon szükséges dolgokat.
Ezek a következők: Olajcsere, üzemanyaszűrő csere, pollenszűrő csere. Ha NEM márkaszervizbe viszed hanem egy maszekhoz akkor mindezt megúszod kb 20.000ft-ból.
Linkelek néhány VW-t amit pont optimálisnak gondolok egy fiatal pár számára: (Dízelesek, hogy a fogyasztással se legyen gond :) )
24 F
Arról nem is beszélve, amikor esetleg te vagy a párod éjszaka közepén rosszul lesz vagy mondjuk megindulnak a fájások... :) és AZONNAL indulni kell a kórházba...
Na ilyenkor megfizethetetlen egy autó a háznál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!