Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nálatok az autó luxusnak számít?

Nálatok az autó luxusnak számít?

Figyelt kérdés

Családom szerint kéne már nekünk egy autó, de mindkettőnk bérletét fizeti a cég, feleslegesnek tartjuk.

Ti mit gondoltok?

Én 23/N ő 25/F

2012. márc. 18. 20:26
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Meg tudnánk venni,fenn tudnánk tartani,mégsem veszünk,mert nem lenne kihasználva.Cég fizeti a bérletünket,(nem pest,egyéb megyeszékhely),viszonylag tűrhető a tömegközlekedés.

Párom szülei itt laknak 5 percre,ő kocsijuk sincs kihasználva,talán heti kétszer van beinditva,ideadják bármikor,cserébe tankolunk többet bele. (Havi 2-3x hozzuk el vagy ha nyaralni,vagy nagyszüleleimhez lemenni).

Nekik is jobb,nem kell tankolni,nekünk nem kell kocsit venni,biztositást fizetni.

2012. márc. 18. 20:53
 12/25 anonim ***** válasza:
Szerintem majd ráértek akkor venni egyet, ha valóban szükséges lesz. A kocsi nem jó befektetés és nem is értékálló, nem érdemes évekkel korábban megvenni. Addig csak kidobott pénz a fenntartása... Majd ha szükségetek lesz rá, megveszitek. A rokonok meg ha akarják, vegyenek egyet nektek, de fizessék a vele járó költségeket. :)
2012. márc. 18. 20:55
 13/25 anonim ***** válasza:

Nem luxus, hála Istennek. Bár most nem használom annyit, itthon vagyok, babázom. De a lányomat minden reggel kocsival viszem suliba, meg heti1-2-szer boltba megyek, vagy a belvárosba. Amíg dolgoztam, akkor is kocsival jártam, kertvárosban lakunk, a munkahely is a belvárosban volt, egyrészt nagyon kényelmes volt, nem kellett buszozni, másrészt reggel suliba leraktam a lányomat, és 4-kor végeztem, épp kiértem érte fél 5-re,. amíg a napközi volt, szóval kellemest a hasznossal. Én buszoztam régen annyit.... Vittem busszal hétvégén ügyeletre hányós gyereket zacskóval a kezemben a buszon, persze ügyeletes gyógyszertár a város túlsó felében, újabb busz, +még egy busz haza...Volt, amikor azt mondta az ügyeletes doki, akit kihívtam az éjszaka közepén, amikor befulladt a lányom, hogy ha lenne kocsink, akkor bevihetnénk bármikor, de így, hogy nincs, most hívja a mentőt....

Szóval az autó tényleg nem luxus.

2012. márc. 18. 21:00
 14/25 anonim ***** válasza:
Nálunk nem luxus, hanem létszükséglet. Egyrészt egy kis településen lakunk, ahonnan csak a 15 km-re levö városban tudunk bevásárolni, busz-vonat nem jár, csak egyszer naponta. Màsrészt 35 km-re járunk munkába, nekem ott a fix helyem, a férjemnek viszont onnan még több helyre el kell tudnia menni naponta többször - különbözö részlegek, másik cégek, ami szintén nem megoldható másként. Még én sem tudnék bejárni, mert csak 3-szori átszállással lehetne megoldani, és több mint 2 óra lenne az utazás.
2012. márc. 18. 21:03
 15/25 anonim ***** válasza:
Hasonló a helyzet nálunk is. Asszonykám amíg dolgozott,a szomszéd városba járt kocsival. Neki is volt már autója,mikor megismerkedtünk,nekem is. Hozzáteszem,rengeteget jártam busszal és biciklivel,meguntam,és vettem egy Trabantot. Azóta mindig van/volt kocsim. Ami most már kettőnké kell,mert gyerek született,sokat kell vinni orvoshoz,volt hogy éjjel baj volt és bizony gond lett volna ha nincs mibe azonnal bepattanni. Én a céges autóval a telephelyre járok 14 kilométerre,embereket is hozok viszek,alkatrészt,stb. Nálam van a kocsi,ha együtt megyünk valahova a családdal mindig azzal közlekedünk. Szóval nem luxus,és jó hogy van.
2012. márc. 18. 22:41
 16/25 anonim ***** válasza:
Hát ha nincs rá szükségetek, akkor felesleges. Nem is értem, miért nyaggatnak benneteket ezzel. Most komolyan, ha valamire van pénz, de nincs rá szükség, akkor tényleg meg kéne venni, csak azért, mert sok embernek van? Nem értem ezt a logikát.
2012. márc. 18. 22:45
 17/25 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem nem luxus. Nálunk kettő is van a családba! Az enyémbe a kulcs is benne van folyton, sose veszem ki. Ha baj van akkor azonnal lehessen menni. Aki szerint luxus, az egy komolyabb rosszullét esetén várogassa a mentőt mondjuk az éjjel kellős közepén, amíg esetleg értékes percek mennek el, amik akár életet is menthetnének.
2012. márc. 19. 00:29
 18/25 anonim ***** válasza:
67%
"Aki szerint luxus, az egy komolyabb rosszullét esetén várogassa a mentőt mondjuk az éjjel kellős közepén, amíg esetleg értékes percek mennek el, amik akár életet is menthetnének." Basszus, aki szerint luxus, annak nyilván azért az, mert nem engedheti meg magának, ergo neki ez tényleg luxus. Nem azért, mert úri kedve úgy tartja, hogy "várogatja" majd a mentőt. Az agyadat is a kulcs mellett tartod a kocsiban?
2012. márc. 19. 00:39
 19/25 anonim ***** válasza:

Én igenis azt mondom, hogy nem luxus az autó. (Természtesen egy vadiúj 30 Milliós S osztályos Mercedes az annak számít. De ne ezt vegyük alapul)

Sok esetben elengedhetetlen és óriási kényelmet jelent egy középkategóriás autó. Nagy-bevásárlás, babakocsi cipelés, költözés, frissen vásárolt TV hazaszállítása, eljutni a rokonokhoz szakadó esőben, hosszú hétvége egy vidéki hotelben stb stb stb...

Ezenfelül ha anyagi lehetőségetek megengedik akkor minek utaznátok a +40 fokban a sok izzadtságszagúval a Bkv-n amikor ugyanezt egy klímás autóval is megtehetnéd?!

Elnézést ha cinikus voltam, de így gondolom...

Ha okos vagy akkor a költségeid sem szöknek az egekbe.

Körültekintően kell kötelező biztosítást kötni az autóra. Érdemes először egy biztosítási alkuszcégnél ajánlatot kérni, aki több biztosító árait hasonlítja össze:( Pl: www.fosterkft.hu). Ezután pedig a legolcsóbbat kiválasztani.

Ezenfelül jön az autó karbantartása:

Ha körültekintő vagy a vásárlásnál akkor nem kell majd vagyonokat rákölteni az autóra. Kizárólag a nagyon szükséges dolgokat.

Ezek a következők: Olajcsere, üzemanyaszűrő csere, pollenszűrő csere. Ha NEM márkaszervizbe viszed hanem egy maszekhoz akkor mindezt megúszod kb 20.000ft-ból.

Linkelek néhány VW-t amit pont optimálisnak gondolok egy fiatal pár számára: (Dízelesek, hogy a fogyasztással se legyen gond :) )

[link]

[link]

[link]

[link]

24 F

2012. márc. 19. 09:58
 20/25 anonim ***** válasza:

Arról nem is beszélve, amikor esetleg te vagy a párod éjszaka közepén rosszul lesz vagy mondjuk megindulnak a fájások... :) és AZONNAL indulni kell a kórházba...

Na ilyenkor megfizethetetlen egy autó a háznál.

2012. márc. 19. 10:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!