Ezentul maradni fog a 400ft-os benzinar?
Szerintem maradni fog...
Ugye mindenre ráfogják hogy a válság miatt nő az ára. Aztán ha a válságnak vége akkor meg az lesz hogy a válság idején is bírták az emberek ezeket az árakat. Meg 400ft-os benzinből is tankoltak ugyanúgy akkor minek vigyék lejjebb az árakat?
Az úgyse érdekli őket hogy az emberek többsége egyre szarabbul él meg néha pár ember kimegy tüntetni...
Sőt, a 18,50 is a múlté.
Fogsz te még a 400 Ft-osról könnybelábadó szemekkel beszélni. :))
300 soha nem lesz az egyszer tuti!
miért?
azért mert a kőolaj véges és állitólag az arabok is kifogynak belöle 2040 körül!
és így idövel mindig csak drágább és drágább lesz...
Fogy az olaj?
Erdekes, en pedig azt olvastam, hogy Iraknak (a mai fogyasztas merteket figyelembe veve) annyi olaja van, ami meg legalabb 158 evre eleg.
Ha azt vesszuk figyelembe, hogy pl. az USA utjain egyre tobb az elektromos auto, akkor az, hogy "fogy az olaj" eleg szar indok a qrva magas benzin arra.
szerintem...
"Erdekes, en pedig azt olvastam, hogy Iraknak (a mai fogyasztas merteket figyelembe veve) annyi olaja van, ami meg legalabb 158 evre eleg."
Lehet, hogy így van. Viszont a fogyasztás nem stagnál, hanem növekszik.
"Ha azt vesszuk figyelembe, hogy pl. az USA utjain egyre tobb az elektromos auto, akkor az, hogy "fogy az olaj" eleg szar indok a qrva magas benzin arra."
Csak az a baj, hogy az Egyesült Államokban terjedő hibridek és elektromos autók mellett Indiában és Kínában egyre több autót, motort adnak el. A nagy autógyártók számára már az a fő piac. És bizony azok a járművek nem elektromosak. Tehát hiába spórolnak Észak-Amerikában a benzinnel és gázolajjal, ha mellette a két ázsiai ország olajszükséglete egyre nő és nagyobb mértékben nő, mint amit ők megtakarítanak.
Ezen kívül nem csak a szárazföldi közlekedés fogyasztja az olajat. A repülők és a hajók is olajszármazékokkal üzemelnek, hadd ne meséljem, ott is mely országokban óriási a fejlődés (és ott mennyire törődnek az üzemanyag-takarékossággal). Az erőművek egy része is használ kőolajat és a "hűdetakarékos" elektromos autók működéséhez szükséges energiát pont ezek az erőművek állítják elő. Eddig ugye az autókba tankolt benzinből/gázolajból jött az energia, most meg a villanydrót túlsó végén csücsülő, nehézolajjal pöfögő erőműből fog. A globális energiafelhasználás egyre növekszik és ezt a növekményt nem az "ingyen" energiaforrások adják, hanem a fosszilis energiahordozók, többek között a kőolaj is. Így már talán nem is érthetetlen, hogy miért fogyna az olaj, ha egyszer nem azzal mennek az autók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!