Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vétlen voltam, totálkár lett...

Vétlen voltam, totálkár lett a kocsim (gazdasági). Mi fog ilyenkor történni?

Figyelt kérdés

Elvileg a volt, hogy lesz pótszemle de ma szóltak, hogy bontás után látszanak még dolgok, elment a torony meg az alváz meg valami merevités meg amtor is, szóval sok a baj és ezért több a javitás mint a az autó eurotaxos ára, ezért azdasági totálkár lesz.

Mi fog most történni? Mikor kapom meg a kocsit ha egyáltalán megkapom, és mi a teendő ilynekor.

2012. febr. 24. 14:11
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Ha totálkár inkább add el alkatrésznek. Mivel te voltál a hibás a biztosító nem fog fizetni szóval buktad.
2012. febr. 24. 14:37
 2/7 A kérdező kommentje:
Igy kezdtem:VÉTLEN voltam.
2012. febr. 24. 14:40
 3/7 A kérdező kommentje:
Fog fizetni a biztositó , a károkozó biztositója.
2012. febr. 24. 14:40
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg a biztosítód szükséges e még nekik a roncs pótszemle vagy más miatt,ha nem akkor értékesítheted roncsként,vagy bontóban. A gazdasági totálkár azt jelenti,hogy számodra nem éri meg megjavítani.(persze ha olcsón tudod karosszériáztatni, javíttatni még lehet megérheti)
2012. febr. 24. 17:23
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha az alváz elment akkor hagyjad. ÉLETVESZÉLYES!!!! Akár milyen profin van megcsinálva olyan soha nem lesz mint előtte volt. Ismerősöm apukája ezért végezte fekete zsákban mert a szolgálati kocsi ilyen volt és egy kis víz volt az úton és már vége is volt...
2012. febr. 24. 20:01
 6/7 anonim ***** válasza:
2 éve a sztrádán hátulrol belénk jottek,totálkárosnak nyilvánították a kocsit,a biztosító táblázat alapján megállapította a kár mértékét(évjárat,típus),ami a piaci ár harmada volt!Na,ezt kaptuk meg fél év múlva.
2012. febr. 25. 15:39
 7/7 anonim ***** válasza:

A biztosítók szépen lerendezik egymás közt, neked megítélnek egy összeget. Az hogy mennyi/hogyan hagyjuk, a lényeg hogy a végén megkapod a pénzt meg a roncsot. Utóbbit gondolom el kell majd onnan szállítani ahol most felmérték az állapotát.

Nem tudom a biztosítódnál hogy szokás, hogy a gtk miatt megindítják-e a jármű forgalomból kivonását vagy sem, ennek utána kell kérdezned.

Onnantól hogy már a biztosítót nem érdekli a kocsi két utat választhatsz: leadod egy bontóba, vagy magad értékesíted.

Én anyám Citroenjét feltettem a hahu-ra, mint GTK-s járgány (az eleje-alja kapott nagyot egy fatuskótól, de utána átfordult a j.oldali A-oszlopon és a tető hátsó része is megrogyott). Egy héten belül 3-an telefonáltak, a 3. elvitte a helyzethez képest jó áron. Gondolom aztán rátették egy másik bodegára a számokat, de onnantól hogy aláírtuk az adásvételit semmi közöm hogy mit csinálnak...

2012. márc. 15. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!