Ukrán benzin? A többi lent.
Azt szeretném megtudni, hogy aki Ukrajnába jár át tankolni (főleg itt a tiszabecsi határátkelő környékén), az mennyire van megelégedve az Ukrán benzinnel? Mennyivel jobb/rosszabb a minősége, mint a Mo-on kapható üzemanyagok? Mivel relative közel lakok a határhoz (50km) én is azon gondolkodom, hogy talán érdemesebb volna átjárni naftáért. No persze nem seftelés céljából, csak és kizárólag magán saját célra. Ja és még valami. Mennyire valóságosak ezek a: 285 Ft/L (95) és 305 Ft/L (98) árak?
a vámmentes behozatalról itt olvashatsz:
Annyit azért megtehetnél ha kint tankolsz, hogy MINDEN olajcsere alkalmával lecseréled az üzemanyagszűrőt is... Biztos ami biztos. (filléres tétel)
Évente egyszer az amúgy is szükséges. Ha meg sikerül valami kotyvasztott cuccot tankolnia, az a szűrő úgysem véd.
Ha normális kúton tankol, akkor nem lesz ott semmi baj.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! :) A benzinszűrőt is biztosan lelehetne már alapból is cserélni, mivel nem én vagyok a kocsi első tulaja, és nem tudom, hogy az előző gazdája cserélte-e benne egyáltalán valamikor is.
Ha jól értelmeztem ezt az elvámolást, akkor 175 euróig (kb 50Ezer Ft) vám mentes vagyok. Tehát, ha én mondjuk 50 Ezer Ft-ért veszek mondjuk 100 Kg cukrot, akkor azt én vámkötelezettség nélkül hozhatom át. Viszont az alkohol, dohány és parfüm árucikket már már mennyiséghez kötötték. És mivel Ukrajna nem EU-s ország ezért erre a szigorított szabályok vonatkoznak. Ha ez a helyzet akkor szerintem én még így is jól járnék.
Köszi a segítségeteket!
Az az 50 kg cukor egy cseppet túlzás volt. Nem akarok én fekete kereskedelmet folytatni, pusztán tényleg csak saját célra átmenni. Ezért is kérdeztem, hogy miből mennyi lehet vámmentesen áthozni. Nem akarok simliskedni jó lesz az a sok 200Ft-os nekem is. :) Ha mindenből max. annyi van amennyit hozni szabad, akkor csak nem kötnek tán belém. De előtte mindenféleképpen még tájékozódom, hogy mi a helyzet.
Nemélek ilyesfajta nyugtatókkal. Az egyetlen gyógyszer ami a kocsimban fellelhető (de az viszont mindig), az a fejfájás csillapító. Remélem azzal nincs problémájuk a határőröknek. Ha meg még is, akkor meg megpróbálok 1-2 szemet ügyesen magamhoz "csempészni".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!