Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ukrán benzin? A többi lent.

Ukrán benzin? A többi lent.

Figyelt kérdés

Azt szeretném megtudni, hogy aki Ukrajnába jár át tankolni (főleg itt a tiszabecsi határátkelő környékén), az mennyire van megelégedve az Ukrán benzinnel? Mennyivel jobb/rosszabb a minősége, mint a Mo-on kapható üzemanyagok? Mivel relative közel lakok a határhoz (50km) én is azon gondolkodom, hogy talán érdemesebb volna átjárni naftáért. No persze nem seftelés céljából, csak és kizárólag magán saját célra. Ja és még valami. Mennyire valóságosak ezek a: 285 Ft/L (95) és 305 Ft/L (98) árak?

[link]

2012. febr. 23. 23:53
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Kb. 8 éve jártam, de Záhonynál. A határátkelés helyzetéről így nem tudok mit írni. A benzin minősége gyengébb mint itthon, de kúton tankolva már lehet nem annyival mint amennyivel olcsóbb. A legendásan sz.r benzinek amit régen is árultak, azt nem kúton tankolták ukrajnában, hanem házaknál.
2012. febr. 24. 00:21
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Pont most korlátozták le, hetente 1x tankolhatsz kint , ha többször tankolsz rádterhelik a jövedéki adót és a vámot is. :) Amúgy az árak stimmelnek, ~150ft-al olcsóbb kint a benzin.
2012. febr. 24. 00:24
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
saját célra elég is bőven heti egy tankolás
2012. febr. 24. 00:28
 4/20 anonim ***** válasza:

Én nem ott lakom, de úgy tudom az okránoknál sok oylan benzint is kapni amit nálunk nem.

Szóval van nekik ilyen 82 es oktánszámú valamilyük is ami nem etanol.

Nyilván azok is kevernek mindent mindennel.

2012. febr. 24. 00:40
 5/20 anonim ***** válasza:

Egy néhány éve 76-os benzint is lehetett kapni. Öcsém mindig azt tankolt a ladába, igaz néha detonált, de ő váltig azt állitotta, hogy az ő autója azt szereti, persze azért mer a 76-os a legolcsóbb.

Állitólag a zöld WOG kutakon jobb az üzemanyag minősége, igaz ott néhány kopekkel drágább. Ja és itt is vannak drága nyugati autók és abba is ukrán üzemanyagot tankolnak, ugyhogy szerintem nem lehet sokkal rosszabb mint a Mo.-n.

2012. febr. 24. 08:38
 6/20 anonim ***** válasza:
23%
OROSZ autókon kívül semmihez nem ajánlom.
2012. febr. 24. 08:39
 7/20 anonim ***** válasza:
44%

Még a Mol is elég sz.r benzint árul, nemhogy az ukránok!

Nem éri meg átmenni!

2012. febr. 24. 09:12
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy írták, kint is normálisa autóval járnak az eberek és annak sincs semmi baja tőle. Én párszor megtankoltam kint az S80-as Volvot. Ha nem a határ közeli legalja kúton tankolsz, ha nem normálison ( igaz drágább is valamivel) akkor esélyes, hogy jobb lesz a nafta, mint az itthoni átlagos MOL benzin. Kint tankoltam a csapi Shellen, Ungváron Lukoilon és Okkon és teljesen jó volt mindegyik.
2012. febr. 24. 09:13
 9/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Természetesen kúton szeretnék tankolni nem háztól venni valami pancsolt löttyöt. Én Újlak /Vilok-nál néztem ki térképről pár kutat Ukrnafta, N10, Tnk és ANP. De, ha 98-ast teszek bele 300Ft-ért (vagy 95-sel keverném) akkor ugyebár annak is jó minőségűnek kellene lenni. Meg gondolom azért ott is van választék, mint itthon a MOL-nál vagy a SHELL-nél, hogy adalékosabb, vagy kevésbé adalékosabb akarok-e venni. Igazatok van természetesen ott is vannak modern nyugati kocsik, nem csak Ladák és azt is ott tankolják. A MOL-os benzinnel nem sok tapasztalatom van, inkább Kärchernél tankolok (mivel legtöbbször az esik útba), de ha az Ukrán benzin is van olyan jó, mint az, akkor teljesen megnyugodtam. Egyébként egy több, mint 10 éves kocsiról van szó, szóval, ha netán valami gubanc is történne, akkor sem biztos, hogy a benzintől van. Addigra meg már lehet, hogy kispórolnám belőle az alkatrész árát.
2012. febr. 24. 10:50
 10/20 A kérdező kommentje:
Egyébként, még azon filóztam, ha már ott járok akkor talán érdemesebb volna ott is vásárolnom. Liszt, cukor, só, mosópor...stb. Tudna nekem valaki egy linket küldeni, hogy mely termékekből milyen mennyiséget, vagy mennyi értékűt lehet áthozni elvámolás nélkül?
2012. febr. 24. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!