El szakadt a vezérműszíjam. Menyit mehetek még vele?
Figyelt kérdés
A minap el szakadt a szíj az autómban. Nincs most pénzem a cserére, meddig tudom halogatni? Holnap mennem kellene sürgősen 200 km-ert nincs valami ragasztó amivel csak úgy ideiglenesen meg lehetne javítani? Hogy vezessek hogy a lehető legtovább kibírja szakadt szíjjal? Ja és az miben befolyásolja az ut tartást hogy a padló lemezen lyukak vannak? Már észre vetem régebben is de olyan sokat mondtak a javitásra hogy nem volt rá pénzem. Esetleg azt valahogy ki gittelni nem lehet?
Ha valóban látta szerelő és azt mondta elszakadt a vezérműszíj (és azóta nem próbáltad indítani), akkor fogadd meg a korábbi tanácsokat. Szakadt vezérműszíjjal egyrészt nem tudsz menni semerre EGYÁLTALÁN, másrészt pedig kókányolni tilos. Ez az a dolog, amit pl amúgy is használtautó vásárláskor kötelezően szokás elvégezni (teljes vezérléscsere, alias vízpumpa, feszítőgörgők, vezérműszíj, meg még 1-2 dolog esetleg), tehát ennek a fele sem tréfa, és ha nincs rá pénzed, akkor felejtsd el az autót addig a fenébe. Szar ügy :(
2012. febr. 9. 12:57
12/20 anonim válasza:
Ja azt kihagytam, hogy azért nem szabad ezeket a dolgokat kókányolni, mert ha nagyobb sebességnél (elég 20-30 km/h) menetközben szakadt volna el, akkor kukás lenne az egész motorblokkod úgy, ahogy van. Lehet, hogy így is tett benne kárt, de a lényeg, hogy óriási nagy mákod volt, hogy csak otthon kiálláskor történt a dolog, illetve jár egy nagy feketepont, amiért nem cseréltetted időben a vezérlést.
2012. febr. 9. 12:59
13/20 anonim válasza:
Ne hallgass rájuk. Szivatnak. Vezérmőszíj nélkül is használhatod az autót. Ez csak ilyen marketingfogás, hogy cserélni kell. Nem kell. Nyugodtan indítsd be az autódat. Ha fura hangja van, ne foglalkozz vele. Lehet, hogy később kell majd költeni rá, de azt a sokezer forintot most megspórolhatod, ami a szíjcsere ára. Ha már ilyen smucig vagy...
2012. febr. 9. 13:37
14/20 Pj0tr válasza:
#13 látod senki nem érti az iróniát.
Egyébként milyen autód van? (Típus, évjárat)
"Nincs most pénzem a cserére"
"de olyan sokat mondtak a javitásra hogy nem volt rá pénzem"
Felvilágosítalak, hogy nem megvenni nehéz egy autót. Fenn kell tartani. Az az igazi kihívás.
Az ilyen tankolok bele, meg fizetem a kötelezőt emberkéknek pedig nem szabadna az útra menniük, mert majd okoznak egy szép balesetet, amiben persze a vétlen fél hal meg! És itt nem az esztétikai hibák javítására gondolok. (Fékbetét, téli gumi, stb: Minek az. Azt a 200km-t kibírja)
2012. febr. 9. 14:21
15/20 anonim válasza:
Atyaég. Be ne próbáld indítani! HA elszakadt a vezerműszíj akkor a vezérműtengelyedet nem hajtja meg semmi, vagyis a szelepek nem mozdulnak semmit. És ha a szelepek nem mozdulnak akkor ha ráindítózol a dugattyú bele fog verni a szelepekbe. Magyarul: csak tönkretenni tudod, mást nem. A vezérműszíj az nem egy olyan dolog hogy csak megragasztom és kész. Ha majd lesz pénzed cserére akkor halgass a szerelőre és cseréltesd ki vele a szíjat a görgőket a szíjfeszítőt és a vízpumpát is. Ha ezeket nem cseréled a szíjjal együtt akkor ezek fogják magukat megadni hamarosan és ha nincs szerencséd akkor menet közben megszorul pl. a vízpumpa és akkor megint csak nincs vezérlés a dugó belever a szelepbe és generál. És ha azt mondta hogy a motor generálos akkor az még zsebbe nyúlósabb lesz. A padlólemeznek pedig az átrohadt részét ki kell flexelni és behegeszteni egy új lemezt. Egyébként azt nem értem hogy hogy lehet egy 80000 km-et futott autónak már is lyukas a padlólemeze? Szerintem jól vissza van tekerve az órája vagy csak 100000-ig mér és már átfordult /párszor/.
2012. febr. 9. 16:17
16/20 anonim válasza:
Senki nem látja, hogy kamu a kérdés?
2012. febr. 9. 16:27
17/20 anonim válasza:
Lyukak vannak a padlólemezen? 80 ezret futott a kocsi? Muhaha! :)
2012. febr. 9. 16:54
18/20 anonim válasza:
Szerintem is kamu,ilyen hülye ember nincs.
2012. febr. 9. 18:29
19/20 anonim válasza:
Lehet, hogy tényleg kamu.
"De mikor ki áltam volna vele a garázsból csattant valami és megváltozott a hangja. Le állítottam és fel hívtam..."
Vezérműszíj szakadásnál nem kell leállítani a motort. Leáll az magától. Automatikus a folyamat...:-)))
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!