Lehet olyan, hogy ha elszakad a vezérműszíjam, akkor az
szétvigyen minden mást is? Autószerelők kíméljenek
A vezérműszíj hajtja a vezérműtengely(eke)t, ezzel gondoskodik arról, hogy a szelepek mindig úgy mozogjanak, ahogy kell. Ha elszakad, a főtengely pörög tovább, a vezérműtengely(ek) meg megáll(nak). Ezzel az a baj, hogy ha a szelepek nyitva maradnak valamelyik hengerben, akkor a felső holtpontba megérkező dugattyú beleverhet a szeleptányérokba, azok leszakadnak, a szelepszár elgörbül, esetleg megrepeszti a hengerfejet.
2012. jan. 18. 19:09
Talán azért mert a szelepek(nem mindegyik) nyitva marad, a felfelé mozgó dugattyú pedig vissza tolja. Beszakadhat a dugó teteje,elhajlik a szelepszár stb stb.
Ehhez szerintem nem kell autószerelőnek lenni.
Villszer
2012. jan. 18. 19:10
Miért, szerinted a gonosz autószerelők mind neked akartak rosszat, hogy ezt mondták?
Alapszabály, hogy vezérlést mindig időben cserélünk, használt autó vásárláskor pedig a vásárlás után azonnal, hacsak nem láncos az autó.
2012. jan. 18. 19:35
Nem mindig ver szét mindent, de gyakran igen!
Nekem Fiat Tipo 1.4-ben szakadt el a szíj, és csak az egyik szelep sínylette meg.
Kedves kérdező, biztos hogy tudod melyik a vezérműszíj? Nem lehet, hogy kevered a generátor ékszíjával? Mert annak tényleg nincs köze a szelepekhez!
Egyáltalán: milyen autód van, amiben elszakadt a szíj?
2012. jan. 18. 22:10
"Autószerelők kíméljenek"-Miért gondolod egy pék vagy ács jobban ért hozzá?Nem minden autószerelő görény és amúgy jól mondták neked ha elszakad a szíj az általában(tehát van kivétel) a dugattyúk szétverik a szelepeket és egy komplett motorgenerál többe kerül mint egy bontott motort ha vennél.
2012. jan. 19. 10:18
Szerintem is kevered az ékszíjat és a vezérműszíjat:) Előbbi amit látsz, ha kinyitod a motorháztetőt. Az hajtja a generátort, ha kell a hűtő ventillátorát, a vízpumpát (meg még biztos sok mást, nekem ennyi jutott eszembe) A vezérműszíjat nem is lehet látni, ha csak úgy belenézel a motortérbe. A szerelőknek igazzuk van, nem értem miért laikusoktól vársz segítséget. Ennyi erővel elmehetnél fogat húzatni egy vízvezeték szerelőhöz is, hiszen fogója neki is van...
2012. jan. 19. 11:30
7/12 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszi a magyarázatokat, csak tudjátok már annyiszor megjavíttattam az autómat úgy, hogy csak nagyobb baja lett, hogy nem bízok már a szerelőkben, lehet, hogy nem mindegyik görény, de egyik sem tudja akkor megjavítani rendesen? Ezt nem hiszem el.
8/12 A kérdező kommentje:
Ja igen, és Audi A6-osom van %-ször javíttatuk, de vagy nemtudják mi baja, vagy teljesen elrontanak benne valamit. Így is, tegnap hoztuk el a legutóbbi szerelőtől, szivattyú csere végett, és azóta egyáltalán nem indul, csak tolásra - Egy Audi A6-os, könyörgöm...
9/12 A kérdező kommentje:
hopp, az imént 5-öt akartam írni, mármint 5ször javíttatuk, csak rajta maradtam s Shiften... XD
Lehet a szerelő lehagyta a hosszbordás szíjat :D
2012. jan. 21. 03:00
Kapcsolódó kérdések: