Használt autó vásárlásakor milyen kérdéseket érdemes feltenni az autó valamikori tulajdonosának?
Köszönöm, ezekre rákérdezek.
A szervizt illetően képben vagyok valamennyire, mivel a szervizkönyv adatai alapján, illetve az ő közvetítésükkel jutottam el a tulajhoz. Külföldről behozott autóról van szó.
Mikor volt utoljára olajcserén, vezérműszíj-cserén.
Milyen oktánszámú benzint tankolt bele, ha benzines az autó. (tudom a 95 a menő, meg az is drága manapság, de egyes autók 98-as oktánszámú alatt nem mennek el, vagyis elmennek, csak tönkre is mennek).
Izzókészlet, kerékanyakulcs, emelő van-e hozzá. (Nekem nem egyszer enélkül akart eladni...igaz kereskedő.)
Téli gumi garnitúra van-e hozzá, ha van, felnin, vagy csak a gumi van meg.
Hirtelen ennyit tudtam mondani. :)
"Izzókészlet, kerékanyakulcs, emelő van-e hozzá."
Ezeket a tulaj nem fogja tudni, hogy megvannak-e még, vásárlásnál ellenőrizd.
"Téli gumi garnitúra van-e hozzá, ha van, felnin, vagy csak a gumi van meg."
Rákérdezhetsz, hogy a tulajnál vannak-e még, mert akkor talán olcsón megveheted tőle.
"esetleg az is számít, hogy milyen motorolajat használt?"
Ha ő cserélte/töltötte, akkor igen, amúgy ezt a szervízkönyvben/szervízben kellene keresni/kérdezni. Egyébként számít, mert ugyanolyat kellene utántölteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!