Ha a házam kéménye ledől és rá esik a szomszédom autójára, akkor a felelősségbiztosításom fizet az autó tulajdonosának?
Ha te amikor megkötötted a lakásbiztosítást és kötöttél felelősségbiztosítást is, akkor fizetnie kell.
Pl:Ha a kutyád kirohan az útra és karambolt okoz, ha a gyereked összekarcolja a szomszéd autóját.....stb.
Na ilyen esetekre fizet a felelősségbiztosítás.
Én at mondom, ne hagy magad lerázni. Ha megpróbálják, akkor fenyegetőzz, hogy a MABISZhoz fordulsz és egyéb szervekhez.
Mabisszal, de inkább PSZÁF-fal lehet fenyegetőzni, ha:
A biztosításod tartalmaz felelősségbiztosítást!
Ha nem, akkor ne röhögtesd ki magad, inkább egyezkedj az autó gazdájával.
Ne álmodozz, egy biztosító nem azért van, hogy bárkinek fizessen. Meg fogják találni a szerződésben azt a pontot, ami miatt sajnos el kell utasítaniuk.
Mondjuk ha ez egy megtörtént eset lenne, nem is csodálkoznék rajtuk. De elképzelni nem tudok ilyet véletlenül.
Igen fizet, ha van felelősségbiztosításod.
De ne fikázzuk ennyire a biztosítókat mert nekem eddig minden kárra fizettek. Nyilván ehhez az is kell, hogy én mint szerződő milyen veszélyeket tudok felmérni a saját lakásomban, házamban stb. és arra kötök biztosítást. Mindenkinek ezt kellene tenni, és tisztába kellene lenni azzal, hogy saját háza tájékán, milyen veszélyek vannak, mitől félti vagyonát, házát, és nem azt nézni, hogy melyik a legolcsóbb biztosítás, mert attól aztán tényleg ne várjuk el, hogy fizessen!!!
Ha van felelősségbiztosításod és a kéményt pl a szél dönti rá az autóra, akkor fizet, de ha kiderül, hogy nem volt megfelelő a műszaki állapota, akkor nem fizet.
Ha pl kiderül, hogy valaki besegített a kémény ledőléséhez akkor nem csak hogy nem fizet, még meg is büntetnek csalásért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!