Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Családosok, mennyit költötök...

Családosok, mennyit költötök havonta az autóra/benzinre?

Figyelt kérdés

Biztosítás, benzin, minden, ami a havi kiadásban szerepel. Ez milyen összeg egy hónapban? Mennyit közlekedtek vele?

Mi fontolgatjuk a vásárlást, egy "átlag" kocsit vennénk. Tudom, hogy sok múlik azon is, hogy mekkora a kocsi, mennyit fogyaszt, de ehhez nem értek. Nagyjából az összegre vagyok kíváncsi.

Kettőnk bérletére 13 e forintot költünk havonta, (a gyerekeknek még nem kell egyelőre bérlet) de kriminális a tömegközlekedés, nem részletezem.

Köszi, ha válaszoltok!!!!

2012. jan. 7. 21:57
 1/4 anonim válasza:
42%
200-300 ezer forint között.
2012. jan. 7. 22:14
 2/4 anonim ***** válasza:
nekem 1 évre biztosítás: 25eft ,tankolás:1 hónap kb 22eft ez kb 700 Km nem megyek sokat , 1,4es motor 1994-es a többit meg nem lehet előre jósolni szerintem , mert lehet valami elromlik azt meg kell csinálni ez van, az lehet egy tömítés ami pár száz ft ,de lehet egy több tízezres tétel is .ha minden rendben van akkor havonta csak az üzemanyagot kell fizetni ha valami elromlik meg kell csinálni elromlik az akkumlátor akkor abban a hónapban + 20 e ft de nem veszel minden hónapban akkumlátort :D
2012. jan. 7. 22:42
 3/4 anonim ***** válasza:
94%
Én kb 20 ropit folyosítok a tankba havonta. Ehhez jön még az évi szinten kb 20ezer kötelező, és a 2 évenkénti műszaki, ami szintúgy kb 20ezer. Ehhez hozzá jön az autó karbantartási költsége, pl olajcsere időnként, gyertyacsere légszűrőcsere, egyéb meghibásodó komponensek javítása,cseréje. Az biztos, hogy drágábbra jönnétek ki, mint busszal, de sokkal kényelmesebb és gyorsabb. Meghát mi másért él az ember, ha nem azért ,hogy jól érezze magát?
2012. jan. 7. 22:44
 4/4 anonim ***** válasza:

Ez függ az autó fogyasztásától ,megbízhatóságától,szervíz igényességétő.

Mielött autót vásárolsz,nézz utána az adott tipus megbízhatóságáról.Érdemes internetes fórumokat elolvasni,hogy a tulajdonosok mit írnak az autóikról.pl.népitélet

Ha egy fiatalabb,megbizhatobb tipust választasz,kevesebb lesz vele a gond,havi kiadás mint egy állandóan lerobbanó tipussal.Most nem irok ide megbizhatatlan tipusu autókat,mert sokan lepontoznak és felháborodnak.De vannak legendásan rossz,megbizhatatlan autók amiket messzire el kell kerülni.Én, Opel Corsa C párti vagyok.Ebből,ha kifogsz egy megkímélt példányt,csak a benzinre kell majd kőlteni.

Kevesebb pénzből akarsz autót venni,akkor a sokak által lenézett régi suzuki swift sedant válaszd az utolsó példányok egyikét(2002-2003 évj.)itt is csak az üzemanyag költség merülhet fel mint havi kiadás.Persze a kopó alkatrészeket,használat függvényében cserélni kell .

Nekem swiftem van amivel 5literes fogyasztással eljárok a városban.

10ezer ft a havi üzemanyag,4ezer a negyedéves kötelező és van még éves kilówatt adó.Plussz évente számolj egy olaj és szűrő cserével ami kb 15ezer ft.

2012. jan. 8. 09:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!