Miért lehetséges váltani kuplungolás nélkül?
Figyelt kérdés
Nekem az lenne logikus hogy meg se tudnám mozdítani a váltót amíg a fogaskerekek nincsenek kiemelve egymásból.
Hogy van ez?
2012. jan. 4. 21:35
11/13 anonim válasza:
A lefele valtas dologgal nem ertek teljesen egyet: Elszakadt a kuplungbowdenem es mit lehet tenni hat menni kell. 1 be berak oninditio es megy, felfele semmi gond a valtassal nagyon konnyen ment de lefele is lehet csak egy kicsit ra kell lepni a gazra amikor be akarod huzni sebessegbe persze erzessel de ment majd 250km-t tettem meg kenyszeruen igy de nem volt semmi baj. Sot utanna sem.
12/13 anonim válasza:
Lehet lefelé is kapcsolni így, kuplung nélkül, de ahhoz jóval több ügyesség kell és több kompromisszumot kell kötni. Békés, nyugodt haladás esetén felfelé és lefelé is lehet kapcsolgatni, sőt, a felkapcsolás még gyorsításnál, nagy fordulaton is működik. De az előzés előtti visszakapcsolás, mondjuk egy olyan 70-80-as tempó mellett már eléggé problémás dolog, nagy ügyesség kell hozzá, hogy jól sikerüljön.
13/13 anonim válasza:
Én bármelyik sebességből ki tudom venni üresbe simán kuplung nélkül, sőt úgy is szoktam.
Ha nagyon lassan kell döcögni akkor az első 3 sebességnél sem használok kuplungot max a visszaváltásnál.
Általában ki is hagyom a fokozatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!