Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nincs a sedan autókon...

Miért nincs a sedan autókon általában hátsó ablaktörlő?

Figyelt kérdés
Nekem is ilyen van, és olykor jól jönne, de ahogy nézem a kocsikat, coupe-kon, kombikon, mindenfélén van, de a sedanokat kihagyták a sorból. Miért?
2011. dec. 30. 22:19
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

[link]

tessék és ez sedan

2011. dec. 30. 23:54
 12/22 anonim ***** válasza:

Utolsó olvass egy kicsit a képek alatt én egyből ezt lőttem ki:

"Ablaktörlő hátul egy sportkupén? Hmm?"

2011. dec. 31. 00:01
 13/22 anonim ***** válasza:
*assza meg el*úrtam nem kicsit nagyon :D
2011. dec. 31. 00:27
 14/22 anonim ***** válasza:

Engem meg nem igazán érdekel sem a gyár, sem az, hogy ki mit gondol,

ezért, már több autómra is szereltem házilag, hátsó ablaktörlőt!!

(A balesetmentes közlekedéshez az is hozzátartozik, hogy lássuk, hogy mi történik a hátunk mögött!)

2011. dec. 31. 02:07
 15/22 anonim ***** válasza:
Szerintem nagy jelentősége van a hátsó ablaktörlőnek nem az a lényeg hülyén néz-e ki vagy sem hanem a funkciója és amúgy se néz ki hülyén az csak egy ablaktörlő:)
2011. dec. 31. 09:21
 16/22 kiralyftab ***** válasza:

A légellenállás a kérdés válasza. A sedánoknál , menet közben soha nem koszolódik a hátsó ablak , mivel a légellenállás a csomagtérajtó hátsó felületére húzza vissza a mocskot.

Így nincs is rá szükség hogy törölgessük az amúgy is tiszta ablakot.

2011. dec. 31. 10:03
 17/22 kiralyftab ***** válasza:
Elnézést.Az előbbi hozzászólásban légáramlást szerettem volna írni.
2011. dec. 31. 10:04
 18/22 anonim ***** válasza:
Régi Mitsubishi Galant szedánnak volt ablaktörlője hátul (gyárilag) [link] (igen ez 4ajtós)
2011. dec. 31. 10:16
 19/22 A kérdező kommentje:

Huh, köszönöm a sok megoldást! Sejtettem valahol, hogy annyira nem maradnak meg elvileg a vízcseppek a szedánokon, de mivel én is egy ilyet hajtok, az a tapasztalatom, hogy azért elférne rájuk is ablaktörlő, az enyémre biztosan ('96-os Honda Civic). Lehet, hogy a legkevésbé problémás típus ilyen szempontból a szedán, de elkélne azért.

Köszi mindenki! :)

2011. dec. 31. 15:07
 20/22 luigi2 válasza:
Mindég azt hittem azért, mert nem fér el a motor a felnyíló csomagtartó miatt. Felülre pedig talán bonyolultabb tenni. Mindenesetre én gyűlöltem, hogy nincs. Kamu, hogy nem koszolódik, nem a faszt, a hó is belepi a dugóban, olyankor jó lett volna.
2018. okt. 5. 21:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!