Miért nyikorog az ablaktörlő?
Figyelt kérdés
Nemrég lecseréltem az első ablatörlő lapátokat, és néhány használat után a bal oldali elkezdett nyikorogni. A gumicsíkok sértetlenek, nem szorult alájuk semmi és a szélvédőn sincs olyan karcolás vagy makacs piszok ami indokolná ezt. Lehetséges hogy jobban ráfeszül a lapát az üvegre mint korábban? Ha igen, hogyan lehet ezt orvosolni? A gépkönyvben nincs erről infó (Opel Astra G). Köszi előre a válaszokat!2011. dec. 19. 12:36
1/5 anonim válasza:
Talán rossz szögben állnak a lapátok, vagy a hidegben megkeményedett a gumi.
2/5 anonim válasza:
Nem volt még olyan hideg, ami indokolná a nyikorgást, hacsak nem TESCO VALUE ablaktörlőt vettél, vagy egyéb gagyit.
Nem a tengely nyikorog? Csak úgy mellékesen kérdezem.
Lehetséges, hogy ennek kicsit keményebb az anyaga, mint a régi ablaktörlődnek, ami - ha szárazon súroltatod vele a szélvédőt - ad ki nyikorgó hangot.
3/5 anonim válasza:
Jaja. Meg kell nézni a rudazatot és a tengelyeket. WD40 -nel befújni. De nem biztos, hogy segít. Akkor szét kell szedni, letisztítani, összerakni.
10 éves autómnál ez volt.
4/5 anonim válasza:
veszel egy doboz polírpasztát a benzinkúton (nem folyékonyat) aztán rákened a szélvédőre majd vársz vele és egy pár perc múlva letörlöd róla magyarul felpolírozod az üveget... Garantáltan nem fog nyikorogni... Nekem is mikor törlöm a szélvédőt és van rajta víz és már zavar letörlöm és nyikorog az ablaktörlő gumi. felpolíroztam az üveget egyrészt nem folyik le róla az esőcsepp másrészt könyebben siklik az ablaktörlő rajta és franyeszul leviszi a vizet ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!