Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Suzuki Swift 1.3 körülbelül...

Suzuki Swift 1.3 körülbelül mennyit fogyaszt 100-on ha nagyjából jó a motorja?

Figyelt kérdés
2011. dec. 29. 19:43
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
Na akkor én is had szálljak be.A fogyasztást rengeteg dolog befolyásolja.Guminyomás,szorul e a fék rengeteg autón szorul mert hihetetlen de a tárcsaféket is néha takarítani kéne..takarékos, normális vezetés amit 10 emberből 1 se tud.Például:féket alig használni nem az utolsó 10m en beletaposni mint ahogy mindenki csinálja rajtam kívül.városba 50el nem 5.be böfögtetni,kecskéztetni a motort 1200 as fordulaton,és onnan megpadlózni,motorféket kihasználni,visszaváltogatni fékezés helyett.fél éve van 1.3 8V 2001es shiftem.Amióta nálam van folyamatosan mérem a fogyasztást.Mindig ugyanannál a kútnál tankolok és mindig csupig.vegyesbe 5-5,5l jön ki mindig.Télen volt 6l.
2018. jún. 11. 13:32
 42/51 anonim ***** válasza:

Nekem már az újabb verzió van

Főúton ha tartod a 90-et 5l, autópályán viszont nagyon elkezd zabálni

130 körül, akár a 8at is megeheti

2019. júl. 4. 22:42
 43/51 anonim ***** válasza:

A kérdező számára totálisan irreleváns már a kérdés, de voltak, akik azt mondták nekem, hogy valami nagy baj lehet a Suzukim motorjával, amikor a fogyasztását kinyögtem.

Az enyém 1,3, 16 szelepes. 85%-ban országúton/autóúton, 15%-ban városban van használva. Mivel rettenetesen gyengének tartom még így is, ezért taposom neki rendesen (persze a fordulatszámra figyelve, hengerfejes csak ne legyen), lendületes gyorsításokkal, tartva az óra szerinti 100-at (autóúton óra szerinti 120-at). Ha lehet, a pirosra rágurulok, aztán vagy vált, mire odaérek, vagy nem, illetve viszonylag hosszú féktávokat veszek. Így fogyaszt 5,6 litert nyáron. Mondjuk a fék lehetséges, hogy szorul, a nagyon közeli jövőben úgyis akarok szerelőhöz menni vele, kíváncsi vagyok, csökken-e valamit a fogyasztás, vagy "ez ilyen". Nyilván nagyon papásan vezetve le lehetne ezt vinni szerintem 5,2 környékére is, de nem szeretem feltartani a forgalmat, na meg ha lassan akarok haladni, akkor buszra szállok...

2020. szept. 22. 18:31
 44/51 anonim ***** válasza:
6 liter 1.3 8v 97 ből
2021. jan. 15. 19:36
 45/51 anonim ***** válasza:
#43 vagyok. Azóta már régesrég megcsináltattam a féket: a fogyasztás nem csökkent. Sőt, most már téli üzemben simán megiszik 6,2 litert, de még talán többet is.
2021. jan. 16. 10:58
 46/51 anonim ***** válasza:
ne fűts :D
2021. jan. 16. 11:49
 47/51 anonim ***** válasza:
Oké, életszerű. :D Mondjuk szerény véleményem az, hogy aki sajnálja erre a plusz 1 liter benyára a pénzt, az tényleg ne járjon autóval.
2021. jan. 17. 03:20
 48/51 anonim ***** válasza:
vagy verje ki gyakrabban :D
2021. jan. 17. 10:45
 49/51 Andráska Béla ***** válasza:

Parsztvakítás igen.

A gyártó által kiadott adatok szerint mikor még új a motor és minden a leg optimálisabb akkor fogyaszt városba majdnem 8 litert. A legtöbben városokban lakunk. Tehát szerintem ez a lényegesebb szempont.

Országúton valóban kijön az 5 literes fogyasztás , de nem csak ott közlekedünk. 1.3 8 szelepesre értem.

A helyzet az , hogy kicsik kényelmetlen fapados kocsik melyek városban nem is fogyasztanak jól. Inkább beülök egy Hondába vagy hasonlóba ami városban ugyan annyit fogyaszt szinte. És itt nem óvatos vezetésről beszélek. Akinek folyton az jár a fejébe , hogy hogyan is vezessen hogy spóróljon az menjen kerékpárral.

2021. jan. 23. 10:41
 50/51 anonim ***** válasza:
kamu, mondom 6 liter
2021. jan. 23. 10:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!