Milyen autót vegyek ilyen árkategóriában?
# 8/10 ma 00:45
Konkrétan a fél autópiacot felsoroltad, hogy ne vegye senki. Fiat, Opel, Renault, Peugeot, Alfa Romeo, Citroen. Ez kapásból 6. Elárulom neked, hogy szintén egy 206-osom van, ami 10 éves és 2 éve van nálam, de a 2 év alatt egyetlen egyszer volt szervizbe, és soha nem hagyott ott sehol.
Fateromnak egy 21 éves Citroen BX-e van, több mint 600 000 km-el, és el mert vele indulni Németországba és oda-vissza összesen 8 alkalommal, mert kint dolgozott. Csak megsúgom hogy megállás nélkül megtette a távot és egyszer sem volt semmi baja.
A francia autókról csak ennyit. Attól hogy a szomszéd nagynénjének az unokahuga azt mondta hogy ne vegyél Opelt, mert ő kifogott egy olyat amivel előtte nem törődtek és minden baja van, attól még nem szar az összes. Ha egy autó normálisan karban van tartva akkor nem kell vele 2 hetente szervizbe járni. És ezt most ne vedd kötekedésnek, mert mindenkinek más tapasztalata van efelől, és ha neked más tetszik, akkor más tetszik ez van. De rögtön a fél autópiacot leminősíteni az súlyos.
Hogy a kérdésre is válaszoljak, én ebben az árban vagy F Astrát, vagy a Swiftet választanám
Ennyi pénzért a következő típusokat ajánlom>
Opel Corsa B 1.2 16V vagy 1.0 12V
Suzuki Swift 1.3 8V vagy 1.3 16V
Ezek tipikus kisautók,kevés fogyasztással,megbízható-korszerű motorral.
Én is ennyi pénzből gazdálkodtam autó vásárlásnál.A Suzuki Swift 1.3 16V mellett döntöttem.85 Le és 3.5-5 liter között van a fogyasztása.Tulajdonképpen én Corsa B-t szerettem volna venni 16V-t,de vagy nagyon drágán adták vagy nagyon leharcoltak voltak.Így a Suzuki maradt,mert abból bőséges a kínálat.Nem bántam meg.2002 évjárat és 350e.Ft-ba került dupla légzsákkal.Így maradt még 100e.Ft-om átírásra és kötelező szervizre.
Az astrák szerintem nem fogyasztanak keveset.Illetve egy kisautóhoz mérten,mert amúgy nem rossz a fogyasztásuk.
Ha az Opel a legszimpatikusabb és a fogyasztás fontos szempont,válaszd a már fentebb is említett Corsa B 1.2 16V vagy 1.0 12V.Nem fogsz csalódni.Nekem az 1.2 16V változat volt már korábban és nagyon meg voltam vele elégedve.A B Corsa 16v motorja már vezérműláncos,keveset fogyaszt és dinamikusan mozgatja a kis karosszériát.Mindenképpen kevesebbet fogyaszt az Astra bármelyik benzines motorjánál.Manapság pedig a fogyasztás nem elhanyagolható tényező....szerintem.....
Én 180 cm magas vagyok,nekem nem volt kicsi.Persze,ha nagyobb a családod (gyerekek,anyós stb..)és rendszeresen többed magaddal használnád akkor lehet,hogy kicsi.
Azért az sem elhanyagolható,hogy az 1.2 16V motorja 65Le.Hidd el elég dinamikus az autó,ellenben az astrából minimum 1.6-os kell ugyan ehhez a dinamizmus eléréséhez.Ami már a fenntartási költségeket is növeli.
Viszont sokat kell a netet böngészni,ha elfogadható áron egy szép-megkímélt példányt akarsz kifogni.De 8V motorral ne vegyél Corsát,mert nagyon lomha,elavult technika.
A Suzuki SWift 1.3 16V is nagyon jó,bár a Corsa valóban komfortosabb.A Suziból,ha kifogsz egy sedánt az előbb említett motorral,akkor sem fogsz csalódni.De úgy tudom,hogy az 1.3 16V motort csak 2002-től rakták bele a kis swiftbe.Tehát régebbit nem fogsz találni.(2003-ban pedig be is szüntették a "régi" Swift gyártását)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!