Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autót vegyek ilyen...

Milyen autót vegyek ilyen árkategóriában?

Figyelt kérdés
Tavasszal szeretnék autót vásárolni max 450.000 Ft-ért. Néztem több autót is. Pl: Opel Astra(F), Fiat Brava, Bravo, Suzuki Swiftet. És ne legyen túl nagy köbcentis. Aránylag elfogadható menetteljesítménye legyen és jó fogyasztása. Ebben az árkategóriában milyen autót tudtok még javasolni?
2011. dec. 22. 22:37
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

# 8/10 ma 00:45

Konkrétan a fél autópiacot felsoroltad, hogy ne vegye senki. Fiat, Opel, Renault, Peugeot, Alfa Romeo, Citroen. Ez kapásból 6. Elárulom neked, hogy szintén egy 206-osom van, ami 10 éves és 2 éve van nálam, de a 2 év alatt egyetlen egyszer volt szervizbe, és soha nem hagyott ott sehol.

Fateromnak egy 21 éves Citroen BX-e van, több mint 600 000 km-el, és el mert vele indulni Németországba és oda-vissza összesen 8 alkalommal, mert kint dolgozott. Csak megsúgom hogy megállás nélkül megtette a távot és egyszer sem volt semmi baja.

A francia autókról csak ennyit. Attól hogy a szomszéd nagynénjének az unokahuga azt mondta hogy ne vegyél Opelt, mert ő kifogott egy olyat amivel előtte nem törődtek és minden baja van, attól még nem szar az összes. Ha egy autó normálisan karban van tartva akkor nem kell vele 2 hetente szervizbe járni. És ezt most ne vedd kötekedésnek, mert mindenkinek más tapasztalata van efelől, és ha neked más tetszik, akkor más tetszik ez van. De rögtön a fél autópiacot leminősíteni az súlyos.

Hogy a kérdésre is válaszoljak, én ebben az árban vagy F Astrát, vagy a Swiftet választanám

2011. dec. 23. 09:27
 12/28 anonim ***** válasza:

Ennyi pénzért a következő típusokat ajánlom>

Opel Corsa B 1.2 16V vagy 1.0 12V

Suzuki Swift 1.3 8V vagy 1.3 16V

Ezek tipikus kisautók,kevés fogyasztással,megbízható-korszerű motorral.

Én is ennyi pénzből gazdálkodtam autó vásárlásnál.A Suzuki Swift 1.3 16V mellett döntöttem.85 Le és 3.5-5 liter között van a fogyasztása.Tulajdonképpen én Corsa B-t szerettem volna venni 16V-t,de vagy nagyon drágán adták vagy nagyon leharcoltak voltak.Így a Suzuki maradt,mert abból bőséges a kínálat.Nem bántam meg.2002 évjárat és 350e.Ft-ba került dupla légzsákkal.Így maradt még 100e.Ft-om átírásra és kötelező szervizre.

[link]

2011. dec. 23. 15:16
 13/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek ezt a rengeteg segítséget!:) Ha még tudtok ajánlani autót azt is szívesen olvasom.
2011. dec. 23. 18:05
 14/28 anonim ***** válasza:
Tuti az opelt venném!
2011. dec. 23. 18:19
 15/28 A kérdező kommentje:
Én is úgy vagyok vele hogy Olasz illetve francia autót nem szeretnék. Német vagy japán autót kellene néznem. Ezért gondolkodtam főként Opel Astrába vagy Suzuki Swiftbe...De sztem az Opel Astra azért komfortosabb autó mint a Suzuki. Csak az Opelnál a kasztni rohadása miatt félek. Egyébként Opel Astrat mekkora motorral érdemes venni?(1.4 60Le, 1.4 82Le, 1.6 75Le, 1.6 101Le, vagy esetleg dízel)
2011. dec. 23. 18:31
 16/28 anonim ***** válasza:

Az astrák szerintem nem fogyasztanak keveset.Illetve egy kisautóhoz mérten,mert amúgy nem rossz a fogyasztásuk.

Ha az Opel a legszimpatikusabb és a fogyasztás fontos szempont,válaszd a már fentebb is említett Corsa B 1.2 16V vagy 1.0 12V.Nem fogsz csalódni.Nekem az 1.2 16V változat volt már korábban és nagyon meg voltam vele elégedve.A B Corsa 16v motorja már vezérműláncos,keveset fogyaszt és dinamikusan mozgatja a kis karosszériát.Mindenképpen kevesebbet fogyaszt az Astra bármelyik benzines motorjánál.Manapság pedig a fogyasztás nem elhanyagolható tényező....szerintem.....

2011. dec. 23. 18:40
 17/28 A kérdező kommentje:
Igen az nekem is fontos szempont hogy a fogyasztása az kedvező legyen. Csak attól félek hogy a Corsa meg túl kicsi lenne
2011. dec. 23. 18:45
 18/28 anonim ***** válasza:

Én 180 cm magas vagyok,nekem nem volt kicsi.Persze,ha nagyobb a családod (gyerekek,anyós stb..)és rendszeresen többed magaddal használnád akkor lehet,hogy kicsi.

Azért az sem elhanyagolható,hogy az 1.2 16V motorja 65Le.Hidd el elég dinamikus az autó,ellenben az astrából minimum 1.6-os kell ugyan ehhez a dinamizmus eléréséhez.Ami már a fenntartási költségeket is növeli.

Viszont sokat kell a netet böngészni,ha elfogadható áron egy szép-megkímélt példányt akarsz kifogni.De 8V motorral ne vegyél Corsát,mert nagyon lomha,elavult technika.

A Suzuki SWift 1.3 16V is nagyon jó,bár a Corsa valóban komfortosabb.A Suziból,ha kifogsz egy sedánt az előbb említett motorral,akkor sem fogsz csalódni.De úgy tudom,hogy az 1.3 16V motort csak 2002-től rakták bele a kis swiftbe.Tehát régebbit nem fogsz találni.(2003-ban pedig be is szüntették a "régi" Swift gyártását)

2011. dec. 23. 19:00
 19/28 A kérdező kommentje:
Suzuki Swift az tényleg jó lenne. Lehet hogy ez hülyén hangzik de azt hallottam hogy nem túl stabil az úttartása. Meg eléggé hallani az utastérben a motor hangját 100km/h sebességnél is.
2011. dec. 23. 19:05
 20/28 anonim ***** válasza:
Én nem vettem észre ,hogy rossz lett volna az úttartása.A motorzajt inkább az 1.0 -nél lehet behallani az utastérben.Egyébként én raktam bele toronymerevítőt előre és hátra is.10ezer Ft-ért lehet kapni.Nekem 3 ajtós van most,gyárilag kagyló ülésekkel,plüss belsővel,dupla légzsákkal,és minden elektromosan működik benne.Én az ár érték arány miatt is ezt a típust választottam,mert aránylag fiatal(2002),olcsó volt(350ezer)keveset fogyaszt,dinamikus(85Le.),és ha el akarom adni kb.1-2 nap kell hozzá.
2011. dec. 23. 19:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!