35 w vagy 55 w XENONT vegyek?
"... az erősebbet nem is lehet annyira felállítani" - na, ennek fuss neki még egyszer, nem egészen értem.
A 35W-os xenon fényforrás fénye is bőven elég lesz, ha halogén izzó helyére erőlteted be. Az is sokkal több fényt ad. Az 55W-os akkor jön jól, ha bonyolultabb, központi sínes elektronika van az autóban, az ilyenek sokszor még az izzók kiégését is figyelik és a 35W-os kisebb áramfelvételét nem tudják értelmezni, hibakódot produkálnak.
De az utólagosan beépített xenont teljesítménytől függetlenül tilos közúti forgalomban használni. Tudom, ez a szabály nem sokat jelent, de ha nem projektoros lámpatestbe építed, akkor borzasztó zavaró tud lenni a többi közlekedő számára.
projektorosba lesz. nekem 35 w van a saját autómban, és még így is vigyázni kell, hogy ne nagyon állítsam magasra, mert elvakítja a szembejövőt.
anyumnak is szeretnénk, de mivel alig van különbség árban az erősebb között, ezért gondolkodom rajta.
lehet, hogy rosszul értelmezem, de én azt vettem le, hogy az erősebb jobban is világít.
mivel jobban világít nem állítható olyan magasra, a szembejövő elvakítása miatt. ebből következik, hogy ugyan az autótól számított pár méterre erősebb fényben lát, utána viszon (a lejebbi állítás miatt) szinte semennyit. ezzel ellentétben (gondolom én)elvileg akkor én autómban közelbbre kicsit kevésbé világosan látok, viszont a feljebb állíthatóság miatt messzebbre visz a lámpa.
saját elmélet, nő lévén örülök, hogy ennyi is átjött, ha rosszul gondolom, javítsatok ki.
egyébként az a saját tapasztalat, hogy ha nem vakítja telibe a rendőrt(sem), úgy hogy menten kiég az "agya", nem nagyon kötnek bele...
24/L
Már bocsánat, de kikérem magamnak. Mivel én is vezetek, és már mentem szembe a saját autómmal, direkt azért, hogy teszteljem, és egyáltalán nem zavaró. Való igaz, hogy amit lehetett állítani kívül az autóban, és a belső tekerőn is leglentre van téve. Elmondanám, hogy nem tudnád megállapítani, hogy eredetileg is xenonos vagy sem, még a rendszámból sem, de főleg abból nem hogy elvakít és szar (még egy mű törlő is oda van biggyesztve).
Pest megyében lakom, lehet jönni tesztelni, és ámulni akinek nagy a szája és sok a bezinje.
Viszont az eredeti kérdésemre még nem sok választ kaptam!!! Az hogy ne tegyek nem válasz, mert fogok. Kisebb vagy nagyobb? és légyszi ha lehet érvekkel..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!