Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az ABS ilyet is tud? Vagy...

Az ABS ilyet is tud? Vagy miért csinálta ezt az autó?

Figyelt kérdés

Leesett a hó és ilyen csúszós úton amikor fékezek, működésbe lép az ABS és remegni kezd a fékpedál és kicsit az autón is érezni lehet ezt a remegést.

De ma észrevettem hogy kanyarban is remegett pedig hozzá se értem a fékhez. Ez utóbbit nem értem.

2011. dec. 19. 15:44
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Rajzos ábra :

[link]

:o)

2011. dec. 19. 16:36
 2/13 A kérdező kommentje:
Tudom hogy az abs a fékutat lassítja, de arra is figyel hogy kanyarban ne csússz ki amikor a féket nem nyomod?
2011. dec. 19. 16:51
 3/13 anonim ***** válasza:
Jó lenne tudni milyen autó, mert előfordulhat hogy ha nem nyúltál a fékhez akkor a kocsiban esetleg van menetstabilizátor :)
2011. dec. 19. 17:59
 4/13 A kérdező kommentje:

Ford Mondeo MK2

Nem tudok róla hogy lenne benne ESP. A műszerfalon sincs lámpája.

2011. dec. 19. 18:17
 5/13 anonim ***** válasza:
0%

ha fékezéskor remeg akkor ott valami baj van!

Nézd meg nem -e sérült az első féktárcsád... Lehet azoknál lesz gubanc vagy fel kell szabályoztatni vagy csere

2011. dec. 19. 19:45
 6/13 anonim ***** válasza:
Ha működik az ABS, azt érzed a pedálon is, nincs azzal baj. Az viszont tényleg érdekes, hogy fékezés nélkül is előjön ilyen(esp nélkül). Lehet egy futóművest meg kellene látogatnod .
2011. dec. 19. 20:07
 7/13 anonim ***** válasza:
21%
Vezettem már abs-es autót (mert nekem abs nélküli van) és amikor bele kellett taposnom 100-ról a pedálba nem volt remegése a pedálnak egyáltalán... sőt mielőtt elkezdett dolgozni az abs még csikorogtak a gumik is ... Párszor még meg is fingattam egy két abs-es autót hogy valóban működik-e az abs de voltak autók amiknél úgy beletapostam a pedálba hogy nem tudott dolgozni és csak nyikorogtak a gumik =D
2011. dec. 19. 20:28
 8/13 anonim ***** válasza:
Az én autómban van ABS, ESP és elektromos fékerőelosztó. Amikor dolgozik az ABS akkor nekem is érezhetően "darál" a fékpedál. Ha belegondolsz a hidraulikus fék az zárt rendszer, ha nem a fékmunkahenger felé dolgozza vissza az olajat ( amikor oldja a fékhatást az ABS), akkor mégis hova?
2011. dec. 19. 21:06
 9/13 anonim válasza:
Az ABS a fékutat nem rövidíti meg, csak a fékezés közbeni kormányozhatóságot tesi lehetővé.
2011. dec. 19. 23:19
 10/13 anonim ***** válasza:

Lehetséges,hogy csak centírozni kellene a kereket,talán eldeformálódott egy kátyúban való döccenésnél esetleg leesett a kiegyensúlyozásra hivatott ólomsúly,de szálszakadásos gumi is okozhatja a remegést.

ABS pedig fékpedál nélkül semmiképp!

A lényeg még nem hangzott el amit a nagy átlag nem is tud,hogy "mit tud" vagyis mire való az ABS ?

Segítségével fékezés közben is kormányozható az autó(persze,havon csak módjával,jégen meg abszolút nem).

Vajon hányan próbálták ki a vészfékezés ezen módját legalább egyszer??

Pedig nem éles helyzetben kellene bénázni ...

Szerintem.

2011. dec. 19. 23:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!