Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik motor lenne a legideáli...

Melyik motor lenne a legideálisabb választás?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy milyen motort lehet kevesebb pénzből fenntartani? Kisebb túrázásokra és napi közlekedésre is használva lenne. Szóval, a most hozott változtatásokat kihasználva a 'B'-s jogsim mellé letenném az A1-et és ahhoz megfelelő motort választani, vagy megcsinálni a 25Kw-os korlátosat és egy öregebb (pl. 350-es jawa, az nagyon tetszik) motort venni? Adó és egyéb költségek szempontjából melyik lenne a legjobb választás szerintetek? Előre is köszi a válaszokat!
2011. dec. 17. 10:39
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
ha ez segít valamit, nekem egy 6 éves 98 lovas yamaha fazerem van. faluban lakok pest mellett és az éves biztosításom közel 8000 ft b1 kategóriában. én nem tanácsolnám neked a régi szoci motorokat, mert bár az alkatrész valóban olcsóbb hozzájuk, azért több kényelmi funkciótól mentesek...
2011. dec. 17. 16:47
 12/19 anonim ***** válasza:

A kalkulátorokat nyugodtan cselezd ki, pl. ABC-123 rendszám tökéletesen megfelel. Az csak azért kell, hogyha a végén rákattintasz hogy ajánlatkérés és megadod az emailcímedet, akkor tudnak kész ajánlatot küldeni.

@Jolinar: egy kis kérdezősködést megér, az újfajta átképzéssel még egy 250-es MZ-re vagy Pannoniára se ülhetsz fel legálisan.

2011. dec. 17. 19:51
 13/19 anonim ***** válasza:
Tudom, nem is úgy gondoltam, hanem hogy az A1 átképzés után 2 évvel megcsinálom az A1-A átképzést is. Elvileg van olyan is.
2011. dec. 17. 19:52
 14/19 anonim ***** válasza:

@Jolinar: Esélyes, hogy ez megszűnik és az lesz, hogy csak 1 évnél NEM régebbi jogsival lehet kategóriáz váltani!!!

Érdemes lenne kivárni mindenképpen, mert eléggé variálnak.

Jó, hogy megjött az A1-re könnyen vizsgázás lehetősége, de az egyik tervezetben találtam olyat is, hogy a B-t is ki akarják terjeszteni rá. (De csak Mo. területére, vagyis nem jár érte a jogsiba pecsét. -> Külföldi vezetés kizárva.)

Fene tudja mi lesz ebből az egészből, nem kell kapkodni!

(Márciusig úgy sem lesz vizsgáztatás. :) )

2011. dec. 17. 22:34
 15/19 anonim ***** válasza:

Hát az még jobb lenne, fél év alatt letudni mindkettőt. :D

Bár szerintem meggondolatlanság lenne a tervezők részéről gyakorlatilag tapasztalat nélkül nagymotorra engedni a népet.

Az átképzés annyiból jó lenne, hogy legalább annyit is motorozok. :D 125-öst nem akarok venni, mert egyrészt most nem tudom hova tenni, másrészt nagyobbat szeretnék egyből. És ha csak simán lehetne B-vel A1-et vezetni, tartok tőle, hogy ugyanúgy maradna a 130+ ezres nagymotor tanfolyam. És én pont ezt szeretném megkerülni. :)

2011. dec. 17. 22:39
 16/19 anonim ***** válasza:

Milyen 130+?

Eddig én csak 100 alatt láttam (olyan 90 körül inkább) rendes A-s tanfolyamot.

2011. dec. 17. 22:42
 17/19 anonim ***** válasza:
3 éve nekem 130+-t mondtak Pesten. Azóta nem kérdeztem. De még az is több, mint a 20-30 ezres átképzés.
2011. dec. 17. 22:45
 18/19 anonim ***** válasza:

30 körül lesz az inkább.

+ Ha akarsz menni tovább, a nagyra is még ennyi legalább az átképzés. HA mindenből elsőre megvagy, akkor talán jobban jársz, de inkább megéri a nagy A, ha az a cél.

2011. dec. 17. 22:57
 19/19 anonim ***** válasza:
Az a cél, csak túl sok a visszatartó erő. Most még nincs lehetőségem motorozni, csak szeretném, ha meglenne a jogsi. C+E-t is szeretnék, de azt már tényleg nagy luxus lenne csak hobbiból letenni. :D
2011. dec. 17. 23:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!