BMW e36 325i-be akarok turbot rakatni, de nem tudom, hogy mennyivel növeli meg a fogyasztást? Kb 1bár töltőnyomással.
Nah most.
Jómagam is nagy BMW fanatikus vagyok, de az ilyen kérdések padlóra tudnak vágni.
1. Ha tuningolsz egy autót miért nézed a fogyasztását? Egyébként a mostani fogyasztásra számolj rá még kb 1-2 litert ha tojás van a gázpedál alatt
2. Ha te 1 barral megküldöd a M50B25-ös motort a gyári alkatrészekkel, rövid időn belül a BMW bontós oldalakon fogod találni magad alkatrészek után kutatva. Kb 0,5-0,6 bar-t visel el hosszú távon, de lehet hogy még azt se.
Ez nem úgy működik hogy bedobunk egy turbót és csapassuk neki. Először is ki kell találni hogy milyen raksz bele, aztán át kell variálni a vezérlést. Nem véletlen hogy az öreg "turbós szakik" olyan féltve őrizgetik a titkukat. Hogy normálisan meg legyen csinálva ahhoz olyan ember kell aki legalább 10 év tapasztalattal bír a turbósítás terén.
0.5-0.6 hahaha
Ismerek nem egy embert aki E36 ba rakott turbót.
Ahhoz, hogy jó legyen a kocsid árát még egyszer rá kell költeni a motorra és a FÉKEKRE!
Alap motorba berakhatod a turbót de nem fogsz megállni a 0.6 nyomáson. Mindig tekersz majd rajta egy kicsit, amíg a motor be nem sül. (Min 4 embernél láttam hasonlót) Ó megy az 0.8 0.9 1.2 is és utána áááááá
Vegyél egy másik motort
Kovácsolt vas dugattyúk
Titán szelepek
Turbó
Vezérlés és elektronika csere
Vezérműtengely upgrade
Fék csere 20 % al nagyobbra
Toronymerevítő
Szelepfedél módosítás
Stb.
Jobban jársz ha veszel egy erősebb kocsit abból a pénzből, amit ráköltenél. Hidd el tudom. Én is jártam így.
Mondjuk ér a kocsid 1.2 M rá kéne költened még min 1 M és van egy nem gyári, amiben túl vannak húzva az alkatrészek.
Vagy eladod a géped mellé rakod a tuningra szánt pénz és veszel ilyeneket:
Ha nem fogadod meg a tanácsot, akkor sok sikert és kitartást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!