Váltós motorral hogy kell elindulni?
Leginkább a kuplung kezelése nem megy.Simson S51 4 sebességes
Mielőtt még írnátok hogy mekkora f@sz vagyok,tudom hogy kell kezelni,de az elindulással vannak gondjaim,és nem akarom tönkretenni a motorom.Nem nő vagyok!
Válaszaitokat köszönöm!
hát nem egy bonyolult dolog,sebességbe rakod aztán egy kis gáz és lassan kiengeded a kuplungot,uttán már húzhatod tovább a gázt
ennyi és máris elindultál
Műszakin tanítják.
KRESZ vizsgán kérdezik.
100'000 hasonló kérdés van.
Nem fogjuk mindenkinek 100'000-szer leírni.
Normális állapotú kuplungnál kis gázzal és finoman ráengedett kuplungnál meg kell indulnia előre. A tempó attól függ mekkora gázt húzol.
Szóval normális esetben a játékos ül a Simson nyergén, lábai lent, motor alapjáraton. Jobb lábon megtámaszkodsz, balt felemeled a lábtartóra és körülnézel. Bal oldali (kuplung) kart tövig behúzod, a váltót lenyomod (határozottan, de nem annyira hogy letekeredjen a kar), a gázt tekerve megemeled a blokk fordulatszámát, még egyszer körülnézel el akar-e ütni valaki majd ha már gurulsz, elkezded kiengedni a kuplungot. A motor finoman érzékelteti amikor létrejön a lamellák között a kapcsolat, ilyenkor engeded tovább, esetleg finom gázadás mellett. A motor közben elkezd gurulni, teljesen visszaengedted a kuplungkart, innentől még pár másodperc a kettes fokozat, de ezt már gondolom ismered.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!