Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mintha enné az olajat az...

Mintha enné az olajat az autó. Mitől lehet?

Figyelt kérdés
15OO-as motor,2OO2-es évjárat.A kipufogó füst színtelen,hirtelen motorfékezéskor sem változik a szín.A motor nem olajos sehol,alól sem.Mikor olajat cseréltünk,az olajpálca maximumot mutatott.Most,kb. 5OOO km után,a min. és a max. között van az olaj,mondjuk közelebb a max.-hoz.A kérdésem,hogy mi lehet a gond?Köszönöm előre is.
2011. okt. 23. 17:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
20:03 vagyok, mint ahogy előttem írta valaki, füstöl akkor is. De ha ezer Km után kb hiányzik 1dl olaj, akkor az teljesen normális. Ne idegeskedj, az egyetlen amit tenned kell, hogy nézed az olajat bizonyos időközönként.
2011. okt. 23. 21:12
 12/16 anonim ***** válasza:
... és továbbra is jó minőségű olajat töltesz bele, megfelelő időközönként cserélve azt :)
2011. okt. 23. 21:18
 13/16 A kérdező kommentje:
9OOO-11OOO km-ént szoktam olajat cserélni.Azt mondták,hogy ezt a fajta olajat,amit most tettem bele(LIQUI MOLY 1OW-4O MoS2)elég 15OOO km. után cserélni.Szerintetek?Vagy inkább cseréljem 1OOOO km után?
2011. okt. 23. 21:37
 14/16 anonim ***** válasza:
Bármelyik olajjal elmegy az autó 15ezret. A nagy kérdés az, hogy a motor hogy viseli. Én például 7500 Km után cserélem az olajat, és Castrol-t használok. Lehet elég lenne nekem is 10-15 ezrenként cserélni, de azon a párezer km-en nem szarozok. Így tudom, hogy az olaj miatt nyugodtan aludhatok. De a többi dologgal is így vagyok. Mindent időben kicserélek / lecserélek, talán ennek is köszönhető, hogy 28 évesen is pöcc-röff indul, és gondmentesen közlekedik az autóm. Egyébként nekem egy Golf 1-em van.
2011. okt. 23. 22:17
 15/16 anonim ***** válasza:
Ja és hogy a kérdésedre is válaszoljak... Igen, cseréld le 10000 Km után. Bár olyanról is hallottam nem egyszer, hogy 25 ezer után cseréli valaki.
2011. okt. 23. 22:19
 16/16 A kérdező kommentje:
Ok.Tízezer körül csere.+ - 1000 km :)
2011. okt. 23. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!