Ha vezetés közben (leginkább lejtőn lefele) üresbe dobom a sebességváltót, akkor a fogyasztás visszaáll olyan mértékűre mintha csak egy helyben állna az autó és alapjáraton menne a motor?
igen de úgy többet eszik mintha (pl lejtön) ötödik sebességben motorfékkel gurulnál.
akkor nézd meg a pillanatnyi fogyasztást. (nulla)
Én olyan teherautót vezetek, ahol digit. fogyasztási mérő van.
Amikor elveszem a gázt és csak gurulok motorfékkel, tehát nem veszem ki sebességből, akkor 0 a fogyasztás. Amikor állok a pirosnál, akkor liter/órában mutat 1 litert. Tehát nem éri meg üresben autózni, mert a korszerű motorokba nem jut üzemanyag amikor a motorféket használjuk.
Mint írtam vala: nekünk úgy oktatták!!!
A túlpörgést nem én találtam ki, de érdekes módon a többi részébe nem tudtál belekötni. Mivel soha nem gurultam üresben, nem tapasztaltam meg, mit csinál a motor. Én csak elhittem, amit az oktatóm mondott, és sikerült eddig közel 2 millió kilométert vezetnem balesetmentesen.
Mint írtam vala: nekünk úgy oktatták!!! ....stb...
Azt azért megmagyarázhatnád, hogy miért pörögne túl a motor, főleg ha nincs sebességbe rakva?
18:06-nak. A motort lejtőn akkor lehet túlpörgetni, ha sebességbe van a kocsi felengedett kuplung mellett, mert ekkor a kerekek hajtják a motort. Az oktatód erre utalt.
Ha üresbe van a sebváltó akkor ez lehetetlen, mert nincs kapcsolat a motor és a kerekek között.
Megkédezhetem, hogy a 2000000 km-t hány év alatt vezetedd le?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!