A Simsont vagy a robogót részesítitek előnyben?
Én abszolút a Simson mellett állok,idén vettem meg az S51-esemet.Tudom,hogy lesz,aki nem ért egyet velem,de szerintem a robogóban nincs semmi élvezet.Én már 2 évvel a jogsiszerzés előtt eldöntöttem,hogy Simsont akarok. Sokkal élvezetesebb vezetni,váltani,minden.Nem csak húzom a gázt azt' megy.
Nektek mi a véleményetek?
14/f
Most aztán nem tökmind1, h melyik a jobb?? Mind a kettő játékmotor. Lehet, hogy a robogón csak húzod a gázt oszt csá, de végül is, ha kimész simsonnal városon kívül, akkor itt is nagyjából csak annyi, h felpakolod 3-ba (jobb esetbe 4-be) és húzod a gázt oszt szia.
Motorról csak 250-400ccm felett beszélünk.
kérdező:
"Ha megtanulsz váltani egyszerű vezetni,csak egy robogósnak nehéz.. "
Kawasaki ninjám van, hidd el tudok váltani. Mégis városban baromi szar váltós motorral közlekedni, főleg dugóban. Országúton meg baromira mindegy, mert felváltasz 3.-ba a simsonnal és húzod a gázt, pont, mint egy robogón.
"-Élményt ad,mert manuális a váltó,valamint szerintem a robogók is 50 köbcentisek,nemtom mire gondoltál... "
A váltás csak 14 évesen élmény neked. Majd ha levezettél pár százezer km-t már nem fogsz rá vágyni annyira...
"-Csomagtartó van hátul,amin elfér a sisak,és hozzá tudod lakatolni,többi motyó meg más kérdés,szerintem a sisak mellé már a táska nem férne be a robogóba se "
Nagyon nem mindegy, hogy van-e zárt dobozod, ami vízmentes, vagy ráláncolsz valamit a motor hátuljára, ahol ázik, dzsuvázódik, idióták összebarmolják, letépik...
"Keverékkel megy..hát szerintem a robogó is"
Ja, csak különolajozása van. Nagyon nem mindegy.
Aki meg azt írta, hogyha elromlik... Én nemigen hallottam még olyanról, hogy elromlott a külön olajozás. Biztos van 1000-ből 1 eset, de mégis...
"-Lábadat nem védi semmi: nehogy azt hidd,hogy a robogón sokat véd az a kis fal,tapasztaltam "
De igen, ez pontosan olyan sokat ér - sőt, baromi sokat.
"-Általában a manuális váltós motorok jobban gyorsulnak,ezt is igazolhatom,mert kipróbáltam. "
Ez 50 ccm-en egyszerűen nem igaz. Egyforma teljesítmény mellett egy robogó sokkal jobban gyorsul.
"-Drága a szervíz,a motor és egyéb alkatrészek nehezen hozzáférhetőek "
Ez nettó baromság. sz@ré hugyé lehet kapni a gyakori robogókhoz alkatrészt minden kereskedésben.
"-Van lábtér,így elfér a táska Simsonnál a hátadon is "
Bevásárlószatyor is elfér a hátadon a simón? Tudod van aki nem csak suliba jár kétkerekűvel, hanem dolgozni, hazafele meg bevásárol vacsorára..
"-Fogyasztása: 3 és 4 liter között mozog "
Az egy elég ótvaros robogó, ami 4 litert fogyaszt. Jól beállított 2 ütemű robogók 3 liter körül mennek, a 4 üteműek pedig 2 liter alatt is akár.
Nekem nincs bajom azzal, ha te szeretsz Simsonon motorozgatni. Sokan szeretnek. De:
1., Ha véleményed van fejtsd ki, de ne akard a saját ideológiád belemagyarázni a dologba
2., A száraz tények száraz tények. Az nem járja, hogy a robogó egyértelmű előnyeit elbagatelizálod, míg a Simson kevés előnyét (pl. hogy váltós...) meg isteníted. A mérleg tálcáit vizsgáld meg és vond le belőle a következetést: Te szereted a Simsont de a robogó sok szempontból sokkal praktikusabb. Ergo az simsonozzon aki élvezi és vágyik az élményre. És pont.
21:18 - Volt itt egy válaszoló,sőt kettő ők konkrétan a robogót istenítették,és a simsont ócsárolták.
Nem a robogó előnyeit bagatellizálom el,csak én is azt csináltam amit ők.
16:36
Szoktál Pesten parkolni?!
Bármit lelopnak a motorodról, amit le tudnak, ha éjszakára kinn hagyod akár a kereket is (már ha meghagyják magát a motort...).
És 3 év alatt egyszer sem kezdett esni az eső és ázott szét a bukód? Vagy lett nyakig dzsuvás?
21:15
Nem szoktam Pesten parkolni, mivel nem vagyok pesti, de hogyha annyira nem bízol ott az emberekben, akkor vidd magaddal a sisakot. 2 kilótól még senkinek nem rohadt le a keze. Még egyszer sem ázott el a sisakom, mert úgy zárom le, hogy aljával az ülésre, plexi lehajt. (Teljesen zárt bukósisak, nem gagyi robogós sisak.) De remélem azt is tudod, hogy a két típus közti nyertest nem az fogja kiadni, hogy bele tudod-e rakni a sisakot, vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!