Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A Simsont vagy a robogót...

A Simsont vagy a robogót részesítitek előnyben?

Figyelt kérdés

Én abszolút a Simson mellett állok,idén vettem meg az S51-esemet.Tudom,hogy lesz,aki nem ért egyet velem,de szerintem a robogóban nincs semmi élvezet.Én már 2 évvel a jogsiszerzés előtt eldöntöttem,hogy Simsont akarok. Sokkal élvezetesebb vezetni,váltani,minden.Nem csak húzom a gázt azt' megy.

Nektek mi a véleményetek?

14/f

2011. okt. 10. 16:30
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
26%

Most aztán nem tökmind1, h melyik a jobb?? Mind a kettő játékmotor. Lehet, hogy a robogón csak húzod a gázt oszt csá, de végül is, ha kimész simsonnal városon kívül, akkor itt is nagyjából csak annyi, h felpakolod 3-ba (jobb esetbe 4-be) és húzod a gázt oszt szia.

Motorról csak 250-400ccm felett beszélünk.

2011. okt. 10. 20:13
 12/23 anonim ***** válasza:
42%

kérdező:

"Ha megtanulsz váltani egyszerű vezetni,csak egy robogósnak nehéz.. "

Kawasaki ninjám van, hidd el tudok váltani. Mégis városban baromi szar váltós motorral közlekedni, főleg dugóban. Országúton meg baromira mindegy, mert felváltasz 3.-ba a simsonnal és húzod a gázt, pont, mint egy robogón.

"-Élményt ad,mert manuális a váltó,valamint szerintem a robogók is 50 köbcentisek,nemtom mire gondoltál... "

A váltás csak 14 évesen élmény neked. Majd ha levezettél pár százezer km-t már nem fogsz rá vágyni annyira...

"-Csomagtartó van hátul,amin elfér a sisak,és hozzá tudod lakatolni,többi motyó meg más kérdés,szerintem a sisak mellé már a táska nem férne be a robogóba se "

Nagyon nem mindegy, hogy van-e zárt dobozod, ami vízmentes, vagy ráláncolsz valamit a motor hátuljára, ahol ázik, dzsuvázódik, idióták összebarmolják, letépik...

"Keverékkel megy..hát szerintem a robogó is"

Ja, csak különolajozása van. Nagyon nem mindegy.

Aki meg azt írta, hogyha elromlik... Én nemigen hallottam még olyanról, hogy elromlott a külön olajozás. Biztos van 1000-ből 1 eset, de mégis...

"-Lábadat nem védi semmi: nehogy azt hidd,hogy a robogón sokat véd az a kis fal,tapasztaltam "

De igen, ez pontosan olyan sokat ér - sőt, baromi sokat.

"-Általában a manuális váltós motorok jobban gyorsulnak,ezt is igazolhatom,mert kipróbáltam. "

Ez 50 ccm-en egyszerűen nem igaz. Egyforma teljesítmény mellett egy robogó sokkal jobban gyorsul.

"-Drága a szervíz,a motor és egyéb alkatrészek nehezen hozzáférhetőek "

Ez nettó baromság. sz@ré hugyé lehet kapni a gyakori robogókhoz alkatrészt minden kereskedésben.

"-Van lábtér,így elfér a táska Simsonnál a hátadon is "

Bevásárlószatyor is elfér a hátadon a simón? Tudod van aki nem csak suliba jár kétkerekűvel, hanem dolgozni, hazafele meg bevásárol vacsorára..

"-Fogyasztása: 3 és 4 liter között mozog "

Az egy elég ótvaros robogó, ami 4 litert fogyaszt. Jól beállított 2 ütemű robogók 3 liter körül mennek, a 4 üteműek pedig 2 liter alatt is akár.

Nekem nincs bajom azzal, ha te szeretsz Simsonon motorozgatni. Sokan szeretnek. De:

1., Ha véleményed van fejtsd ki, de ne akard a saját ideológiád belemagyarázni a dologba

2., A száraz tények száraz tények. Az nem járja, hogy a robogó egyértelmű előnyeit elbagatelizálod, míg a Simson kevés előnyét (pl. hogy váltós...) meg isteníted. A mérleg tálcáit vizsgáld meg és vond le belőle a következetést: Te szereted a Simsont de a robogó sok szempontból sokkal praktikusabb. Ergo az simsonozzon aki élvezi és vágyik az élményre. És pont.

2011. okt. 10. 21:18
 13/23 anonim ***** válasza:
47%
Előzőnél a pont!!!
2011. okt. 11. 11:31
 14/23 anonim ***** válasza:
Igen! Nem gyakori, hogy eldugul a különolajzás, de voltak már ilyen esetek, nem egy, se kettő. Nem nagy rá az esély, de mondom. Csak egyszer kell, hogy elduguljon. Nekem volt egy robogóm (nem kínai szar, hanem egy aprilia) és egy simsonom. Hát... A kettő ég és föld. Mellesleg én a sisakom mindig a motorhoz zárom, de a 3 év alatt meg egyszer sem történt velem az, hogy megrongálták volna. Szerinted ki az aki annyira ráér bukósisakokat megrongálni?
2011. okt. 11. 16:36
 15/23 A kérdező kommentje:

21:18 - Volt itt egy válaszoló,sőt kettő ők konkrétan a robogót istenítették,és a simsont ócsárolták.

Nem a robogó előnyeit bagatellizálom el,csak én is azt csináltam amit ők.

2011. okt. 11. 16:46
 16/23 A kérdező kommentje:
Meg hát Kawasaki Ninja tulajdonosaként te már mást tekintesz fontosnak,jónak stb.
2011. okt. 11. 16:52
 17/23 anonim ***** válasza:
71%
A kérdezőnek van igaza. Mert nagy motorosként már máshogy látja a dolgokat, és kezdőmotornak igenis egy váltós 50-es a jó hogy megtanulj motorozni én is nagyon megbántam hogy robogóval kezdtem!
2011. okt. 11. 18:22
 18/23 anonim ***** válasza:

16:36

Szoktál Pesten parkolni?!

Bármit lelopnak a motorodról, amit le tudnak, ha éjszakára kinn hagyod akár a kereket is (már ha meghagyják magát a motort...).

És 3 év alatt egyszer sem kezdett esni az eső és ázott szét a bukód? Vagy lett nyakig dzsuvás?

2011. okt. 11. 21:15
 19/23 anonim válasza:
Ha ti azt mondjátok, hogy azért nem jó a simson mert nem védi a lábadat a hidegtől akkor egy 600cc motorra ráültök mit mondotok? azzal nem 50-el fogtok menni valószinüleg és ha már 50-nél rinyáltok akkor nagyobb sebességnél mit szoltok? fel kell öltözni rendesen nem papucsba és alsónadrágba kimenni jogsi nélkül... még ha simson-al is mész vagy akár robogóval akkor is normálisan kell felöltözni ugyanolyan motorok.
2011. okt. 14. 21:35
 20/23 anonim ***** válasza:

21:15

Nem szoktam Pesten parkolni, mivel nem vagyok pesti, de hogyha annyira nem bízol ott az emberekben, akkor vidd magaddal a sisakot. 2 kilótól még senkinek nem rohadt le a keze. Még egyszer sem ázott el a sisakom, mert úgy zárom le, hogy aljával az ülésre, plexi lehajt. (Teljesen zárt bukósisak, nem gagyi robogós sisak.) De remélem azt is tudod, hogy a két típus közti nyertest nem az fogja kiadni, hogy bele tudod-e rakni a sisakot, vagy nem.

2011. okt. 15. 08:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!