Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hány óránál kell fogni a...

Hány óránál kell fogni a kormánykereket?

Figyelt kérdés
2 és 10óránál vagy 3 és 9óránál?
2009. ápr. 18. 21:08
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Most tanulok vezetni és nem érzem magam biztonságban ha 10 és 2 óránál fogom az kormányt. Szerintem sokkal jobb 3 és 9 óránál, de azért rákérdeztem h lehet ebből valami gond vezetésnél
2009. ápr. 19. 13:39
 12/20 anonim válasza:
100%
Kedves utolsó válaszadó. Lehet, hogy "béna" a két kézzel való kormány fogás, mert a nagymenők a sebváltót fogják vezetés közben, de amit Te javasoltál, azért bizonyos vizsgabiztosok keményen buktatnak! Erre fel is hívta az oktatóm külön a figyelmet, amikor először ültem be a tanuló autóba. Ezenkívül két kézzel fogni a kormányt lehet, hogy béna, de ez sokkal nagyobb menetstabilitást ad! (Pl. tegnap olyan rázós úton vezettem igen nagy sebességgel, mivel el voltam késve, hogy majd ki szedte a kezemből a kormányt, úgy rángatózott, pedig van szervő, és két kézzel fogtam!)
2009. ápr. 19. 14:32
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Kb. 6 éve van jogsim, nekem is a 10 óra 10 percet tanították, de más az éles helyzet és más a rutin pálya.

Én 3-9 óránál fogom a kormányt, vagyis ott ahol a legszélesebb. Jobb, gyorsabb és biztonságosabb, mint 2 óra 10 óra azaz 10 óra 10 perc téma.

Sokan még mindig azt oktatják, hogy 2 óra 10 óra a helyes kormányfogás. Szerintem ezek közül egyikük sem versenyző vagy vezetéstechnikai-tréner, mert akkor biztosan átértékelné azt amit mond. Azért mert 30 éve ezt mondták az nem biztos, hogy ma is megállja a helyét.

2009. ápr. 19. 21:49
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Én írtam a "két kéz a kormányon??? az olyan béna" megjegyzést...

amikor tanultam vezetni én is 2 kézzel fogtam a kormányt... mert az oktatom olyant ütött a kezemre, mikor a sebváltonn hagytam a kezem, h 1 jó darabig fájt... de sose bírtam, h mind a 2 kezem legyen a kormányon...

2009. ápr. 20. 06:27
 15/20 anonim válasza:
100%

régen 10-2 de az nem jó mert nem lehet vele élesen kormányozni

ma már 9-3 mivel azzal igen

2009. ápr. 20. 22:41
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Jó ez az ajánlott videós honlap, kár, hogy ilyen rövid videóban is van néhány hülyeség. :)

Ne a fékpedál benyomását nézzétek, mert ugye azt - jó beállítás esetén - csak az 1/3-áig lehet benyomni, míg ugye a kuplungot teljesen be kell. (Nem minden autónál szükséges, de a kuplung életének érdekében az ajánlás ugye az, hogy mindig padlóig nyomd ki.) És ugye így beállított ülésnél ha a baleset pillanatában épp kinyomtad a kuplungot (és ezáltal ki van nyújtva teljesen a lábad), olyan szép szilánkosra töröd a térded, hogy az 1000 darabos puzzle öröm ahhoz képest, amit a dokiknak feladatként adsz.

Az automata váltós autókat most hagyjuk. :)

Amúgy meg lassan nehéz lesz olyan autót mutatni, ahol nincs fékrásegítő, ezáltal lassan elég ránézni a fékpedálra, és már az ABS már dolgozik is. Akkor meg mi van a teljes erőből nyomjuk a fékpedált dologgal? Volt évekig Zsigulim, na, abban tényleg erőből kellett nyomni!

De a kormányfogással teljesen igaza van, többször bizonyítva lett már ez (azt hiszem még a TotalCar is foglalkozott egyszer vele), de valahogy ez rögzült a magyar rendszerben, így ezt kell vizsgán bemutatni, alkalmazni.

Kb. olyan ez, mint amikor motorból tettem le a vizsgát, és a kardán meghajtású gépnél megkérték, hogy ellenőrízzem le a láncfeszességet. Amikor közöltem vele, hogy most nem bontanám le a kuplungot, mert legközelebb ott találok láncot, közölte, hogy "a motorblokkból a kerékhez menő lánc feszességét nézze meg". Mondtam, hogy az teljesen tökéletes! :)

2009. ápr. 22. 08:17
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy jólesik
2009. ápr. 22. 14:13
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

"így ezt kell vizsgán bemutatni, alkalmazni."

Ez nem igaz, én mindig háromnegyed háromnál fogtam, vizsgán is, és senki nem szólt érte, hogy nem úgy kéne. Se oktató, se vizsgabiztos...

2009. ápr. 22. 15:23
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Azért ne feledjk el a kormány átmérőjét! A kérdező nem említette hogy milyen járműről van szó, egy teherautót buszt sokáig lehetetlen és teljességgel fölösleges 2-10nél fogni mert 5 perc után beszakad a hátad... Ott csak a 3-9 a jó.

Valamelyik válaszolónak: 3-9nél ha pont 180 fokot kell fordítani akkor még véletlenül se emelje fel a kezét a kormányról, inkább tartsa gyengén a kormányt és várja a kanyarban levő kátyút...

2009. ápr. 24. 07:18
 20/20 anonim válasza:
100%
3-9. Mégpedig a légzsák miatt, ami ugye egyre több kormány közepében ott figyel....
2009. máj. 15. 12:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!