Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért baj az, ha a kormánykere...

Miért baj az, ha a kormánykereket koppanásig tekerem?

Figyelt kérdés
Az oktatóm a rutinfeladatok gyakorlása során állandóan üvöltözik velem, hogy szétcseszem az autóját, különösen akkor, ha a kormányt addig megtekerem, amíg koppan egyet. Azt kérdezném, miért olyan nagy baj ez, Milyen baja lesz ettől az autónak ?
2011. máj. 30. 21:39
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Az égvilágon semmi.

Viszont az oktatód infarktust fog kapni.

2011. máj. 30. 21:45
 2/16 A kérdező kommentje:

Nem hiszem, szerintem valami csak történik ettől, különben nem idegeskedne feleslegesen. Máskor, pl. ha lefulladok, vagy padkára futok nem olyan ingerült, de olyankor ha "túltekerem" a kormányt kimondottan allergiás reakciót produkál...

17/L

2011. máj. 30. 21:47
 3/16 anonim ***** válasza:
Egyes szervós tipusoknál okozhat meghibásodást, ha gyakran ütközésig feszítik a kormányt.
2011. máj. 30. 21:48
 4/16 A kérdező kommentje:
renault megane ról van szó
2011. máj. 30. 21:52
 5/16 anonim ***** válasza:
Igen, valóban a szervós autókban nem szabad koppanásig tekerni, nekem is mondta oktató:) Azt tanácsolom hogy tekerd óvatosabban a kormányt, meglehet érezni mikor éri el a végét, de ha koppanna is kererd gyorsan kicsit visszább:)
2011. máj. 30. 21:52
 6/16 anonim ***** válasza:
Mondjuk az lenne ám a normális ha tudod hogy hányat kell tekerni ahhoz hogy teljesen elforduljon a kerék. Még az állását is ismerned kell a kormánynak amikor a kerék elfordult. Ez a legelső feladat azért ordítozik. Nem addig kell ám tekerni amíg megy. A gázt sem addig nyomod amíg tudod.ez a leg alapabb művelet amit tudnod kell.
2011. máj. 30. 22:03
 7/16 anonim ***** válasza:
Nem az a lényeg, hogy ne koppanásig tekerd, hanem az, hogy ne tartsd ütközésig feszítve. Elég egy picit visszaengedni, hallani a szivattyú hangján is, hogy nem erőlködik, nem fogj a motort.
2011. máj. 30. 22:13
 8/16 anonim ***** válasza:
Az gondolom eszedbe se jutott, hogy az oktató nem véletlen üvölt veled és nem kéne talán szétcs.szni a kocsiját...
2011. máj. 31. 01:03
 9/16 A kérdező kommentje:
írtam ilyet, te tuskó ?
2011. máj. 31. 01:29
 10/16 anonim ***** válasza:
én sem értem h miért próbálod szétcseszni a kocsiját, tuti szőke vagy
2011. máj. 31. 04:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!