Valaki elmagyarázná váltás, vezetés?
Indulásnál, kuplung be, 1-es, kuplung lassan enged, érezni fogsz egy pontot, amikor a kuplung elkezd fogni, az autó kicsit el kezd remegni, itt adsz neki egy kis gázt, majd engeded tovább a kuplungot, amikor teljesen felengedted tolhatod neki.
Amikor váltani akarsz, akkor gázról le, kuplungot kinyomod, berakod a kívánt sebességi fokozatba, majd a kuplungot lassan engeded és a fogás pont közelében adsz neki kis gázt, de anélkül is megy, csak kicsit bólintani fog az autó.
Szerintem mielőtt elindulnál próbálgasd, hogy hol kezd el fogni a kuplung, egyesbe rakod, majd lassan engeded, ha dízel ha benzin, el fog indulni gáz nélkül is, de csak ha óvatosan engeded, és akkor legalább megérzed, azt a pontot, ahol fog a kuplung, így könnyebb lesz a váltogatás.
Gázt elveszed, kuplungot benyomod, sebességet váltasz, kuplungot felengeded, nyomod a gázt. Mindezt viszonylag gyorsan. Ha sokat csinálod, rá fogsz érezni.
Még annyit, hogy remélem, nagyon kihalt helyen gyakorolsz.
Elindulásnál lassan engedd fel, 1->2 váltásnál közepesen gyorsan, onnantól már nem kell úgy vigyázni.
Visszaváltásnál viszont mindig óvatosan.
Nyugodtan gyakorolj azon a 21 éves kocsin, ugyanúgy működik a váltás. Én egy 30 évnél öregebb nagymotoron tanultam motorozni és még élek, pedig szét akart hullani a jószág alattam.
Ha korán váltasz fel akkor kezd fulladozni. Szerintem figyelj apádra, esetleg kérd meg hogy szóljon mikor válthatsz már fel, aztán egy idő után úgyis hallani fogod a motorhangból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!