Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi értelme van benyomni a...

Mi értelme van benyomni a kuplungot a gyújtás ráadásánál?

Figyelt kérdés

Mi értelme van benyomni a kuplungot a gyújtás ráadásnál?

Az egyik oktató tiltja, a másik szerint muszáj kuplungozni amikor beindítom az autót...

Hogy is van ez?

2011. aug. 12. 22:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Érdemes benyomott kuplunggal indítani, én mindig úgy indítok és még sohase ment tönkre a kuplungom.

Próbáltam kuplung nélkül is de akkor sokkal nehezebben indult és a hangja is más volt úgy.

2011. aug. 13. 09:27
 12/17 anonim ***** válasza:

Ha benyomod a kuplungot könnyebben, gyorsabban beröffen a motor. Ez különösen télen, régi autónál lehet lényeges.

Egyébként meg a mazsolák (tanulóvezetők) gyakran sebességbe hagyják indításnál az autót, ami annyira nem jó, ha megugrik a kocsi (másik kocsinak, falnak, gyalogosnak)

EGyébként a Yarisban pl nem is lehet kuplung nélkül indítani, ebből is látszik, hogy tipikus női autó.

2011. aug. 13. 13:56
 13/17 anonim ***** válasza:
59%
A Chrysler-nek szerencsére semmi köze a Toyotához és gyanítom, hogy sosem lesz! Amúgy sima gyújtásnál nem kell kuplung, indításnál kell.
2011. aug. 13. 15:44
 14/17 anonim ***** válasza:

@05:09

Simán gurul az önindító motorral az autó. Na nem gyorsan, de végigrángatja lépésben. Arra pl. teljesen jó, hogyha kifogy a benzin a sinen akkor le tudj róla menni... Vagy akár csak az út szélére.

2011. aug. 13. 16:54
 15/17 anonim ***** válasza:
utolsónak igaza van és igen ennek ellenére sokan akik a vasuti átjáróban ragadnak annyi eszük sincs hogy vagy indítózva elvánszorogjanak onnan vagy kikapcsolják az övet és spuri kifelé ha jön ha nem a vonat...
2011. aug. 13. 18:14
 16/17 anonim válasza:

Nekem trabim van, remélem ez elég régi. Soha nem kuplungolok, csak kiveszem üresbe, és hajrá. Télen ugyanúgy indul mint nyáron.

Amúgy én hamarabb kipattannék a kocsiból és tolnám le a sínről, minthogy leugráltatom önindítóval. Míg leérsz, már a szervízbe is tolhatod kuplungolásra, esetleg váltójavításra.

2011. aug. 13. 18:44
 17/17 anonim ***** válasza:

utolsó:

Mivan? Ilyenkor az önindító motorja direktbe forgatja a motort. Se a kuplungnak se a váltónak nem lesz tőle semmi baja. Max az önindítót tudod taccsra vágni, de az annyira nem érdekelne. Inkább az önindító, minthogy Legó törmelékké váljon az autó a vonat alatt.

2011. aug. 13. 18:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!