Mi értelme van benyomni a kuplungot a gyújtás ráadásánál?
Mi értelme van benyomni a kuplungot a gyújtás ráadásnál?
Az egyik oktató tiltja, a másik szerint muszáj kuplungozni amikor beindítom az autót...
Hogy is van ez?
Érdemes benyomott kuplunggal indítani, én mindig úgy indítok és még sohase ment tönkre a kuplungom.
Próbáltam kuplung nélkül is de akkor sokkal nehezebben indult és a hangja is más volt úgy.
Ha benyomod a kuplungot könnyebben, gyorsabban beröffen a motor. Ez különösen télen, régi autónál lehet lényeges.
Egyébként meg a mazsolák (tanulóvezetők) gyakran sebességbe hagyják indításnál az autót, ami annyira nem jó, ha megugrik a kocsi (másik kocsinak, falnak, gyalogosnak)
EGyébként a Yarisban pl nem is lehet kuplung nélkül indítani, ebből is látszik, hogy tipikus női autó.
@05:09
Simán gurul az önindító motorral az autó. Na nem gyorsan, de végigrángatja lépésben. Arra pl. teljesen jó, hogyha kifogy a benzin a sinen akkor le tudj róla menni... Vagy akár csak az út szélére.
Nekem trabim van, remélem ez elég régi. Soha nem kuplungolok, csak kiveszem üresbe, és hajrá. Télen ugyanúgy indul mint nyáron.
Amúgy én hamarabb kipattannék a kocsiból és tolnám le a sínről, minthogy leugráltatom önindítóval. Míg leérsz, már a szervízbe is tolhatod kuplungolásra, esetleg váltójavításra.
utolsó:
Mivan? Ilyenkor az önindító motorja direktbe forgatja a motort. Se a kuplungnak se a váltónak nem lesz tőle semmi baja. Max az önindítót tudod taccsra vágni, de az annyira nem érdekelne. Inkább az önindító, minthogy Legó törmelékké váljon az autó a vonat alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!