Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Eladtam az autómat. Milyen...

Eladtam az autómat. Milyen teendők várnak most rám? Hol, mit kell be-és kijelentenem?

Figyelt kérdés
2011. jún. 21. 19:27
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Okmányirodába kell bemenni az adásvételivel kijelenteni, és a biztosítóhoz kell bemenni lemondani a bitosítást...
2011. jún. 21. 19:33
 2/15 anonim ***** válasza:

Elfáradsz a biztosítóhoz, akinél eddig a kötelező biztosításod volt. Ott bemutatod az adásvételit, de nem hagyod ott nekik. Fogják tudni, mi a dolguk: felbontják a KGFB-szerződésedet és a befizetett díjból időarányosan visszakapsz valamennyit. Utána (vagy előtte, ahogy tetszik) elballagsz a legközelebbi okmányirodába és ott is bejelented, hogy te bizony eladtad az autót. Elkérik az adásvételit, lefénymásolják, aztán a gépjárműnyilvántartásban sikeresen adminisztrálják, hogy már nem a tiéd az autó. A pálya onnantól az új tulajdonosé, jelentse be az adásvételt, ha szeretné.

Ezek után már nincs dolgod, csak türelmesen vársz, hogy vajon jön-e csekk a gépjárműadóról (vigyázz vele, mert csak jövő év január 1-től fizeti az új tulajdonos, az ideit még neked kell állnod!) vagy kapsz-e fényképeket gyorshajtásról. Ha igen, akkor verheted az asztalt az okmányirodában, de ez nem túl sűrűn fordul elő.

2011. jún. 21. 19:35
 3/15 A kérdező kommentje:
Azért van itt némi csomó. Az eddigi biztosításom június 27-ig érvényes, mivel június 28-tól /évforduló/ átmentem egy másik biztositóhoz. Nem tudtam előre, hogy éppen ma el fogom adni a kocsit.
2011. jún. 21. 19:47
 4/15 anonim ***** válasza:

úgy úgy ahogy leírták, csak nem fénymásolják le EREDETI KELL NEKIK az okmányirodában.

régebben elfogadták a fénymásolatot is , meg biztosítóba is jó a fénymásolat de okmányirodába eredetivel készülj, tehát eladáskor több példányban kell kitölteni legyen hova szétosztani utána :)

2011. jún. 21. 19:48
 5/15 anonim ***** válasza:

Azt nem írták, pedig nagyon fontos!

Az ocsmányirodába az adásvétel megtörténte után 5 NAPPAL! (nem munkanap!) kell bemenned lejelenteni. A bizt. akár utána is ráér. Teljesen mindegy mikor kötötted a bizt.-t, elvileg a felbontáskor időarányosan visszaszámolják és ha pluszban vagy, akkor visszaadják a pénzt.

2011. jún. 21. 21:43
 6/15 anonim ***** válasza:
lányos zavaromban én is elírtam. Tehát nem 5 nappal, 5 NAPON BELÜL!
2011. jún. 21. 21:44
 7/15 anonim ***** válasza:
Jól írják,de azért utána igyál egy sört is,most már ugysem te vezetsz:D
2011. jún. 22. 06:57
 8/15 anonim ***** válasza:
Ha biztosítás lejárat előtt adod el az autót akkor a biztosító visszautal neked pénzt. Csak vidd be a papirokat.!!
2011. jún. 22. 13:19
 9/15 A kérdező kommentje:
Ennyiféle válasz után felhívtam az okmányirodát és megkérdeztem, mi a teendőm. A válasz: SEMMI. Csak akkor kell lépnem, ha az illető nem iratja át, vagy nem időben teszi ezt. Én fedve vagyok az adás-vételi szerződéssel. Eladtam, vége, kikapcs!
2011. jún. 25. 15:57
 10/15 anonim ***** válasza:

És ha a vevő nem iratja át? Egyrészt te fogod kapni a csekkeket, másrészt téged is jól meg fognak b*ni pénzbírságra, mert ha jól tudom, köteles vagy lejelenteni Te is! az eladás tényét.

[link]

"304/2009. (XII. 22.) Korm. rendelet

a közúti közlekedési nyilvántartásba bejegyzett jármű tulajdonjogának, illetve üzembentartó személyének változását igazoló teljes bizonyító erejű magánokiratnak a közlekedési igazgatási eljárásban történő felhasználhatóságához szükséges kötelező tartalmi elemekről

"

"

g) a felek nyilatkozata, mely szerint mindkét fél teljesíti bejelentési kötelezettségét a közlekedési igazgatási hatóságnál a tulajdonjog változás hatálybalépését követő, jogszabályban meghatározott határidőn belül;

"

Nem tudom milyen okos emberkével beszéltél ott az ocsmányirodában, de nem nagyon volt képben, az biztos...

A biztosítót talán valóban nem kötelező lemondani, de miért hagynád bent a pénzed feleslegsen, illetve miért fizetnél nekik potyára? Ennyi sok pénzed van hogy hagyod veszni?

Te tudod mit, ne hallgass ránk, aztán amikor majd jön X hónap/év múlva a felszólítás, hogy miért nem jelentetted le, akkor majd fel lehet tenni az újabb kérdést, hogy mi ilyenkor a teendő?...

2011. jún. 25. 16:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!