Mennyi percet/órát jelent 1üzemóra? És mit jelent az?
Figyelt kérdés
A crossmotoroknál már gyakran hallotam hogy pár üzemóra után dugattyut kell benne cserélni.Pontosan hány perc/ora 1üzemóra?2009. márc. 22. 21:16
11/14 anonim válasza:
Kvázi: egy motor esetében ha üzemóráról beszélnek, akkor az csak egy hülye reklámszöveg (próbál az eladó szimpatikusan korrektnak tűnni ezzel az adatszolgáltatással) ... közben ha belegondolsz egy járművel lehet "nagypapásan" is végigpöfögni az utcán, meg szét is lehet hajtani a lelkét ... lehet vele tükörsima aszfalton is közlekedni, de ki is lehet rongyolni vele az erőbe.
Akár így, akár úgy: 1 óra = 60 perc ... még sem mindegy!
12/14 anonim válasza:
Azért azt nem merném ilyen konkrétan kijelenteni, hogy a krosszmotort gyakrabban kell generálozni. Nekem simán kibír annyit, mint egy enduró, és kevesebbet is eszik. Endurózni használom, így kilóméteradatokat tudok mondani, üzemórát soha nem is számoltam, de 100 kilóméteren 4-5 literben megáll. Mielőtt valaki lehurrogna, hogy nincs is rajta kilóméteróra, soha nem egyedül megyek, és gyakran eljárunk 80-120 kilóméteres endúrótúrákra is. Dugócserénél meg a lényeg, hogy ne kalapáljon a motor, legyen kenése, nem kell a legdrágább hiperszuper eperillatú olaj (ami mellesleg semmire sem való)de a középkategóriásból legyen benne elég, amellett nem árt neki a Fimol nevű adalékanyag, ami plusz kenést ad, emellett határozottan nyomatékosabb is a motor. Másfél év alatt egyszer kellett dugót cserélnem, akkor is még bőven elment volna a dugattyú, csak a powerszelep közbeszólt..
13/14 anonim válasza:
Gyerekek,az üzem órát a főtengely megtett fordulatai határozzák meg. Alapjáraton kegyek egy évig is :-D egy üzem óra 94.000 főtengely fordulat.
14/14 anonim válasza:
1.ó csak a motor maximális terhelése alatt 1.üó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!