Érdemes indításkor alapjáraton járatnom kb.1 percet az autóm?
Nem feltétlenül a téli időszakra gondolok, mert ott gondolom, hogy érdemes, de pl. esős napokon, mikor kissé alább esik a hőmérséklet. (pl. tavaszi-őszi szezon)
Nem / Igen - Miért?
Dízelnél kötelező lenne 2-3 perc minimum, de hát a sok mazsola ezt nem tudja, ezért nem szabad magyaristáni használt dízelt venni.
Az enyém benzines, de én is szoktam járatni, jót tesz neki a bemelegítés.
Felesleges.
Elindítod, bekötöd a biztonsági övet, és már mehetsz is.
Én is úgy hallottam felesleges, sőt káros a motor alapjáraton fűtése, és ebben a hitemben most megerősítést is nyertem a Totalcar jóvoltából.
"Talán nem kell tovább ecsetelnünk, hogy a hideg motornak akkor jó, ha áll. Ha mégis muszáj elindítani, két dolgot tehetünk:
1. Megpróbáljuk minél hamarabb felmelegíteni
2. Addig is minden lehetséges módon csökkenteni a kopást
A motor akkor melegszik, ha hajtjuk, és minél több üzemanyagot elégetünk benne. (Meg ha bekapcsoljuk az állófűtést, vagy betoljuk egy szaunába, esetleg a globális felmelegedésre bízzuk a dolgot, de most nem erről van szó.) Az egyhelyben ácsorgás, alapjáraton motormelegítés ebből a szempontból tehát a lehető legrosszabb megoldás.
"
Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!