Suzuki swift 2002-es menetközben, mikor már mentem vele 5-10 percet kellemetlen csikorgó/"villa a tányéron" hasonló hang/jön a kocsi eleje felől. Nem folyamatos inkább ha a kormányt enyhén jobbra mozgatom, most volt vizsgán Mi lehet? -toronycsapágy?
Ékszíjad nem csak akkor van ha szervód is.
Ja, és valószínűleg igen, ékszíj. Cseréltesd ki, 2 hét múlva meg húzasd meg, mert akkorra nyúlik meg annyit, hogy megint csikorogjon.
Én ezt egy SZERVÓTLAN 1.6D Kadettel tettem meg.
igen, tudom, hogy akkor is van ékszíj, ha nincs szervód, a generátort akkor is hajtod.
de ha akkor jelentkezik, amikor enyhén fordít a kormányon, akkor valószínű, hogy van útközben egy szervó. nem biztos, csak valószínű.
állítás: a 2 nagyobb mint a 0. állítás: az 1 nagyobb mint a 0. rossz következtetés: az 1 nagyobb mint a 2.
Na, tapasztalatból:
Nem az ékszíj, hanem az első féktárcsák betétje kopott, a figyelmeztető fémtüske hangja, ami a tárcsához ér. Betétcsere figyeld meg, megoldja!
Az eltelt csaknem két év alatt bizonyára megoldódott már a probléma. A teljesség kedvéért (ha esetleg valaki hasonló problémával találkozik), én is a fékre tippelek. A féktárcsa környezetébe beszoruló kő, kavicsdarab vagy egyéb kemény szennyeződés okozhat ilyen hangot, az elfordított kormányhelyzet esetén a különféle ható erők miatt a tárcsának az a fele terhelődik jobban, ahol a beékelődött anyag van.
Érdemes a tárcsa felületét tüzetesen megnézni, bizonyára nyomot is hagy a zajkeltő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!