Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Erdemes automata vàltos...

Erdemes automata vàltos kocsit vennie annak, aki stresszel es gyakran fullad le emelkedorol valo elindulàsnàl? Bovebb lenn

Figyelt kérdés
Egyàltalàn igaz,h automata kocsival nem lehet lefulladni ilyen helyzetben?? a kérdés komoly.vàrom a vàlaszokat,de lécci normàlisat irjatok,ne ilyeneket,h tanulj meg vezetni,stb...
2011. jún. 11. 20:15
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan vegyél automata váltót,nem fog nálad többet fogyasztani.Ezt nem bírom megértetni a barátommal,aki szintén egy hétvégi sofőr.

20km-en keresztül ecsetelte miért jobb a kézi váltó,miközben 130-al mentünk negyedikben. Mondom ha felraktad volna idejében ötödikbe,már ki is lenne spórolva az amivel többet eszik.

A legnagyobb szégyen mikor felső kategóriás autóknál (pl BMW 730) 10 felkiáltójellel kiírják hogy KÉZI VÁLTÓ!!!!!!!!

Gratulálok. Az ilyen ember minek vesz luxusautót?

Arról nem beszélve hogy akár életet is menthet.

2,5 aut. vectrával haladtam mikor a szembejövő sávból egy száguldó állat úgy döntött hogy előzni akar tőlem kb 30 méternyire.

Kormány ki jobbra,(épp hogy elfért a vakegér)félig bele a 2 méteres árokba (nem is értem minek ekkora medence egy ut mellé) majd rögtön vissza balra-jobbra( ettől keresztbe fordult a szembe sávba ahol már szintén keresztbe kosba mentek az autok a rémülettől),csúszás közben már azt sem tudtam hogy milyen rendezvényen vagyok,csak adtam egy kövéret,visszaváltott és sikerült visszahúzni az orrával az én sávomba.

Ha nem automata,akkor valószínüleg már rég lefulladt volna oldalra csúszáskor,és belém is csattantak volna.

Viszont sportkocsiban csak kézi váltóst vennék,mert abba meg az való.

2011. jún. 12. 13:34
 12/19 anonim ***** válasza:

Mindig (sík terepen is) lefulladsz, vagy csak az emelkedőn való elindulásnál? Ugyanis ha egyébként jól vezetsz, csak az emelkedőn van gond, akkor csak emiatt felesleges automata kocsit venni. Menj ki gyakorolni egy kietlenebb helyre valakivel ( ha gondolod akár én is kimegyek veled) és kb 1-2 óra után már úgy fog menni, mintha egész életedben ezt csináltad volna...

Milyen kocsid van, amivel lefulladsz? Hány lovas, milyen motor, stb... Lehet hogy csak annyi a gond, hogy túl gyenge az autód, és azt ilyenkor jobban kell pörgetni, nagyobb gáz kell, mintha sík terepen lennél...

Lehet hogy egy kicsivel erősebb motor is már megváltás lenne...

Az megoldás hogy automata kocsit veszel, de ha esetleg valamilyen okból manuálisat kéne vezetned megint bajban leszel, tehát én egy kicsit ezt az automata vételt a probléma elfedésének érzem mintsem valós megoldásnak. Ha egyszer az a gond hogy nem tudsz elindulni, akkor meg kell tanulni. 2 órát rászánni azért még nem a világvége...

2011. jún. 13. 11:24
 13/19 anonim ***** válasza:

13:34

Sportautóknál gyakori a kézi váltó, de nem azért, mert egy 20-40 milliós autó árába nem fér bele, hanem mert ettől lesz "sportos" és élmény vezetni.

Mondjuk tény, a 7-es BMW sorozat pont nem sportautó. De pl. Z4, M3-M5-M6 simán sokan kéziváltóval kérik, mert úgy nagyobb a vezetési élmény - egyeseknek.

2011. jún. 13. 15:11
 14/19 A kérdező kommentje:
Kedves 11.24.es vàlaszado! eloszor is koszonom szépen a korrekt vàlaszodat és azt is,h felnyitottad a szemem!! 2szer is vegigolvastam amit irtàl és igazad van!! nem kell nekem automata vàltos,mert amugy semmi gondom a vàltàssal,sot mondhatni szeretek vàltani :)) amugy csak emelkedonél fordul elo a probléma és foleg azért,mert attol félek,h ràgurulok a mogottem àllora.. :(( amugy egy kis 1.1 -es citroen saxo-m van,es persze benzines... 2eve van jogsim,de nagyon ritkàn vezetek,foleg emiatt a blokk miatt ami bennem van,meg inkàbb nem megyek kocsival,ha pl tudom,h amerre mennék,ott emelkedonél van làmpa,meg ilyenek..tok gàz vok,tudom,pedig nagyon szeretek vezeti,meg ezt leszàitva jol megy.màr gyakoroltam kicsit,de még mindig nem az igazi,szoval asszem megint nekiugrok majd!! koszonom szépen megegyszer a kedvességedet! :))
2011. jún. 13. 19:45
 15/19 anonim ***** válasza:

Sok olyan embernek van negatív véleménye az automata váltókról,aki még soha nem is próbálta,csak nem tudom miért. Mindenki azzal jön hogy szeret váltogatni,meg hogy ő majd eldönti mikor kapcsol.

Pedig hamar meg lehet szokni hogy nem kell nyúlkálni a váltó után,csak előfordulhat hogy az első hirtelen fékezést kívánó forgalmi helyzetben két lábbal taposod majd a fékpedált :)

Ugye egyik lábaddal nyomnád a kuplungot ami nincs,van viszont helyette egy az átlagosnál kétszer olyan széles fékpedál amibe beleakad a bal lábad is .

Sokkal nyugodtabban lehet vele haladni a városi forgalomban,mert engem például az idegesít fel,mikor vissza kell kapcsolnom,ha valaki feltart.

A kedvencem gagyi diesel érvelés: Nem kell annyit váltogatni mint egy benzinesnél.

Vegyél automata benzinest B@zd meg és akkor egyáltalán nem kell váltogatni.

2011. jún. 14. 20:29
 16/19 anonim ***** válasza:

Én mondjuk bizonyos szintig szeretek gépészkedni (jó amikor a lábammal tartom az alapjáratot az már nem annyira vicces) jó móka hogy ténleg én irányítom az autót.

Nem hosszú távon ugyan, de próbáltam már automata váltós autot. Fura érzés és meg lehet szokni, valóban kényelmes hogy csak a féket és a gázd kell nyomni.

Én azt mondom hogy aki teheti, vegyen automatát. Én nem fogok, mert ténleg szeretek váltogatni. A mai automatákkal már elvileg nincs annyi gond mint a régiekkel, illetve már nem is esznek annyival többet.

Az emberekben még mindig élnek a 20 éves beidegződések, csak úgy mint az off: "csak a német autó az autó"...

2011. jún. 14. 20:38
 17/19 Bajer ***** válasza:
Csak abban az egyedüli esetben érdemes megvenni ha valaki gazdag. Minden más eset kizáró tényező. Muszáj még gyakorolnod a kuplung-gáz kezelését.
2013. jún. 8. 01:03
 18/19 A kérdező kommentje:
Semmi koze a gazdagsàghoz,ez egy elavult hiedelem ... amugy màr automatàval jàrok egy ideje! koszi a vàlaszokat
2013. jún. 12. 14:31
 19/19 anonim ***** válasza:
Régi kérdés már, de azért leírom, hátha valaki olvassa még. Anno mielőtt elkezdtem a jogosítványt csinálni, néztem mindig a fatert, mennyit váltogat s kuplungol a városban. Úgy voltam vele sokkal jobb az automata. Elkezdtem oktatóval a vezetést, mondanom se kell a kuplung tiszta mumus volt. Utáltam akkor, hogy nem éreztem. Lefulladtam meg váltásoknál hamar felengedtem. Jogosítványhoz mindenképpen meg kellett tanulnom kezelni, másfelől, amikor már mentek az elindulások s váltások nem paráztam rajta. Nem könnyű, legalábbis nekem nehezebben ment ez a része, de sok gyakorlás és türelem kell. Utána már reflexszerűen csinálja az ember. Automatához annyit, hogy szép és jó, de azért mindig legyen tartalékod rá. Sportkocsiba mindkettő tud bőséges örömöt okozni.
2016. máj. 6. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!