Most mit tegyek, hogy ne legyen probléma a szülésnél? Melyik megoldás jár kevesebb stresszel a számára?
A gondom a következő:
Egyetemista vagyok, és mivel az egyetem nem ugyanabban a városban van, mint ahol édesanyámékkal lakom, így hát tanulmányi okokból most jelenleg albérletben élek. Az albiba még októberben befogadtunk 2 kiscicát, az egyikük pedig tavasz végén vemhes lett. Még nagyjából 3 hete van hátra, mielőtt megszületnek a kölykei, viszont pont akkoriban lesz vége a vizsgaidőszakomnak is, és haza kell költöznöm. A cicákat természetesen vinném magammal, de nagyon félek tőle, hogy a költözéssel járó stressz miatt gond adódhat a szülésnél! :S
Tudom, hogy ez így nem a legszerencsésebb helyzet, hiszen az anyamacskának nyugalomra lenne szüksége, és egy olyan helyre, amit már elég jól ismer ahhoz, hogy biztonságban érezze ott magát, de a hónap végén kénytelen vagyok kiköltözni. Az albérletben nem maradhatunk, mert nyárra már kiadták másnak, ráadásul az illető allergiás a macskákra, így még csak azt sem kérhetem, hogy hadd maradjanak ott a cicák még egy darabig.
Mit tehetnék? :S
Esetleg hazavihetném az anyamacskát jövő hét pénteken, hogy hamarabb megszokja az új helyet, de már akkor is csak 2 hete van a kiscicák érkezéséig. Ez vajon elég idő lenne neki, hogy megszokja a helyét? :S
De talán a macskám megszüli a piciket, mielőtt vége van az utolsó vizsgámnak. Esetleg várjam meg, hogy meglegyenek a csöppségek, és csak utána vigyem őket haza? Nem lenne az úgy sokkal stresszesebb az anyacicának, ha pont a szülés után pár nappal bolygatom őket?
Melyik megoldás lenne jobb? Vagy egyáltalán mit tehetnék ebben a helyzetben? Nem szeretném, hogy a cicámnak vagy a születendő kölykeinek bármiféle bajuk legyen! :(
Mi lenne a legstresszmentesebb megoldás a számukra?
Ja, és igen, ha meglesznek a kiscicák, az anyamacska mindenképpen ivartalanítva lesz a szülés után. Nem szeretnék macskaszaporító lenni, és egyáltalán nem terveztük a kicsiket, de ha már jönniük kell, jöjjenek. Utánakérdeztem az ismerősöknél, és bár fogalmam sincs, hogy hány kölyök érkezik majd, de eddig nagyjából 4 kiscicának lenne rendes, szerető gazdija.
utolsó vagyok, a kérdésedre a válasz lemaradt :D:D
szerintem is inkább minél hamarabb vidd el anyukádhoz, megszokja a helyet, talál magának valamit gyorsan, és ha leellett nem csak etetésre és vízadásra mehetsz be, maradj csak vele, simogasd őt is, kényeztesd,,, hidd el jól fog neki esni, :)
Rendben, köszönöm szépen a tanácsokat!
Akkor pénteken hazaviszem az anyacicát. Remélem, 2 hét alatt megszokik otthon annyira, hogy ki tudjon választani magának egy nyugodt helyet az elléshez, és ne legyen feszült az új környezet miatt.
Ha megvannak a kiscicák, majd írok, hogy minden rendben volt-e, addig szurkoljatok. :)
És még egyszer köszi a segítséget! :)
az vagyok aki azt mondta, hogy nyugodtan megfoghatod a kiscicákat :)
rendben , én szurkolok , és remélem gyorsan meg lesz a szülés, és hamar felépül utána a cicád :)
ne feledd, nyugodtan kényeztetheted a szülés után, hisz neked is jól esne ha valaki (nem folyamatosan) de mégis ott lenne és lesné minden kívánságodat :)
írj majd :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!