Sportos vezetéshez milyen keréknyomást?
Figyelt kérdés
Alfa 156 2.5 V6-osom van.Most vettem rá 205/55 r16-os bridgestone turanza er300-as gumikat.Erős kanyarodásnál eléggé elhajlik a gumi.A gyári guminyomás előre 2,2 hátra 2,2,nagyobb terhelésnél 2,5 2,5.Mennyire növeljem meg a guminyomást hogy ne dőljön annyira a gumi?2011. jún. 6. 23:54
1/10 anonim válasza:
Minél keményebbre, a fogyasztásnak is jót tesz. A kopáson lemérheted, hogy meddig tolerálja.
2/10 anonim válasza:
Szerintem majd a versenypályán megmondják neked.
3/10 A kérdező kommentje:
Nem akarok versenyezni csak sportosabban szeretek vezetni.Ez a gumiméret úgyse versenypályára való.Repülőtéren próbálgattam éles kanyarba eléggé beimbolygott az autó eleje és sesuskolta a gumi külső részt/magaalá hajlott/.Megpróbálon 2,6 2,5-re.Csak nem akarom túlzásba vinni a nyomást.
2011. jún. 7. 01:01
4/10 anonim válasza:
Szerintem 2.5 max. a felett már nagyon kopik a gumi
5/10 T5- válasza:
Túlfújt gumi nem kopik jobban mint a lapos gumi. Sőt. Jellemzően csak a közepe fog jobban kopni a szélei nem. Egyébként szerintem fújhatod 2,5-re baja nem lesz tőle.
6/10 anonim válasza:
Attól függ milyen autó és mennyit nyom súlyban!?
7/10 anonim válasza:
Nyugodtan nyomj bele többet én már évek óta 3 barral járok.
A kátyúk okozta defektjeid és felnisérüléseid is kevesebbek lesznek ezáltal.
:p)
8/10 anonim válasza:
Szerintem 2,4-re fújd. Utána nézd meg, hogy jó-e?
Ha túl fogod fújni, akkor nem fog akkora felülettel érintkezni, kisebb lesz a súrlódó felületed az aszfalttal és középen sokkal jobban fog kopni. Így kevesebbet eszik majd, de előrébb is kell majd fékezned ami lehet nem szerencsés ha egy idióta nő kitolja eléd a babakocsit...2,5 fölé lehetőleg ne fújd. Szerintem.
9/10 anonim válasza:
Szerintem is 2,5-ig fújt. Van egy optimális guminyomás, amin a legjobban tapad a gumi. Az alatt nagyon nyúlik az oldalfal, a felett pedig nem tud teljes futófelületével kapaszkodni. A 2 bar az előbbi eset, a 3 bar pedig az utóbbi.
10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Megpróbálom 2,5 2,5-re.
2011. jún. 7. 17:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!