Nem is kéne jogsi autó vezetéshez?
Több mint egy éve vezetek majd' mindennap.
Van jogsim, és az elején folyton izgultam, hogy mikor fognak már megállítani igazoltatni.
De eddig semmi.
Azon gondolkoztam, hogy lehet, hogy jogsi nélkül is vezethetnék, mert nem olyan rendszeres az ellenőrzés?
"Szerintem arra gondol a kérdező, hogy nem is kellene jogosítványt szereznie, úgysem állítják meg soha. "
Pontosan
nekem nincs jogsim, néha tanít a barátom vezetni, de csak kis forgalmú, eldugott részeken. nem is akarnék, és nem is mernék nagy forgalmú utakon vezetni, mert egyrészt mindkettőnket jól megb...nának, másrészt meg nem veszélyeztetek másokat.
tény, h ezeken a kis világvége helyeken nem cirkálnak a sünök.
a barátomnak 1 éve van meg az autója, de eddig még nem igazoltatták egyszer sem, pedig azóta beletettünk a kocsiba 30e km-t.
Na, hova lettek azok az emberkék, akik mindenhova leírják, hogy őket napi ötször igazoltatják?
Ha nem kellene vezetői engedély az autóvezetéshez, akkor azt a pici tanulást is az utcán kellene, hogy megtanulja a delikvens. Az pedig semelyik közlekedő szempontjából nem jó.
Jó lenne valami kütyü erre szerintem. Például minden autónak lehetne, egy saját kódja, amit az arra illetékes személy tudna csak használni. Ittasság ellenőrzése, és ujjnyomat ellenőrzés nélkül nem indulna be az autó. GPS segítségével pedig lekérdezné, hogy van e jogosultsága azt a jármű kategóriát vezetni. De ez majd csak a jövő lesz. Egyenlőre maradunk a kukás mellénynél, meg a lefagyó RZS-nél, W-nél.
Nem túl nagy súly :-)), így mindenféleképpen tartsd magadnál.
Ha egyedül használod az autót, akkor javaslom, hordozd együtt a forgalmival (azt egyébként is magaddal kellene vinned, különben autólopás esetén gondban vagy)
Nekem 3 éve volt jogsim, mikor először igazoltattak. Tegnap múlt 8 éve, hogy megvan és eddig összesen 3x állítottak meg közúti ellenőrzésre, de mindig magamnál tartom.
""Szerintem arra gondol a kérdező, hogy nem is kellene jogosítványt szereznie, úgysem állítják meg soha. "
Pontosan"
Még jó, hogy leírta a kérdésnél, hogy van jogosítványa....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!