Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Pakolóból kitolató autó vs...

Pakolóból kitolató autó vs biciklis, meg kell állnom?

Figyelt kérdés
Többször volt már hogy pont akkor ált ki a parkolóból vagy a kapubeállóból 1 kocsi mikor mellette mentem el biciklivel. Általában nagy ívbe kikerülöm balról, de ma majdnem elütött 1 autós mivel nem vett észre. Ha nem kerülöm ki simán elüt mivel lükvercbe tövig nyomta a gázt, de én sem mentem lassan. Szóval meg kellett volna várnom még teljesen kiáll, vagy előzhetek úgy ahogy szoktam?
2011. szept. 2. 20:02
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
91%

Ő hajt fel a közútra, tehát elsőbbséged van.

Ha megadják.

G.

ui.: KRESZ-t olvasd el, ha bicajozol!

2011. szept. 2. 20:08
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Kapubeálló előtt elsuhanni, Te nem vagy magadnál már ne is haragudj. Az autósnak óvatosan ki kell tolnia a kocsi orrát, hogy lásson, Te meg belerohanhatsz, ha ott suhansz el (!) Biztos vannak figyelmetlen sofőrök, mint ahogy én is szidom őket nap mint nap. Autóval is járok és kerékpárral is, de ha kerékpárral vagyok és ha látom hogy tolat ki az autó akkor lassítok és még jobban figyelek. Nem lehetsz annyira felelőtlen, hogy elsuhansz és másra bízod az életedet, hátha észrevesz. ( Kapubeálló előtt, hát az meg, olyan mintha hirtelen előtted teremne egy beton oszlop. Egy hirtelen ott termő kerékpárost sokkal nehezebb észrevenni, főleg nem tudom milyen szögből jöttél, mint egy autót. Ráadásul ha kapubeálló előtt megyek el, gyalogosan, akkor is nagy ívben kerülöm, vagy bekukucskálok . Ha autóval vagyok, számtalanszor vagyok úgy, hogy mellettem áll egy busz, amitől nem látok ki és tolatnom kell. Ilyenkor szinte centiről centire haladok és kidugom óvatosan a kocsi farát, de még ilyenkor sem látok (!) Ha autós jön, az is meg áll, és "kisegít jönnöm" hiába van neki elsőbbsége (!) Te meg belerohannál??
2011. szept. 2. 20:50
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
A kapubeálló előtt közvetlenül a járda van, ott meg semmi keresnivalója a kerékpárosnak! Főleg nem "suhanva".
2011. szept. 2. 21:40
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj, egyenlotlenek az eselyeid. Te, aki a bicikliddel egyutt vagy kb. 100 kilo (bocsi ha tul sok vagy tul keves) es van a figyelmetlen sofor aki a kocsijaval egyutt 1500 kilo... szerinted? Mindegy kinek van elsobbsege, vagy ki figyel/ki nem, neked a sajat erdekedben sokkal jobban kell figyelned (helyettuk is)!
2011. szept. 2. 23:35
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Neked van elsőbbséged, de azt sütheted a kórházban/koporsóban! Ezért a fentebb részletezett óvatosságra intenélek.

Még annyit, hogy a kapubejáróból/parkolóból kitolató autó mögött való elhaladás nem előzés.

2011. szept. 3. 00:34
 6/16 A kérdező kommentje:
Értem köszi a válaszokat! Csak nem akartam lelkiismeret furdalást. Amúgy a sofőr beláthatta teljesen az egész utat, járdán túl volt már a kocsi és semmi nem akadályozta a kilátásba. Ha látom hogy tolat ki 1 kocsi és valószínűleg nem lát akkor lassítok, de most nem számítottam rá hogy nem vesz észre.
2011. szept. 3. 21:12
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Sok ilyen eset van a közlekedésben. Sok olyan eset van, mikor gyalogosként megyek az utcán, és tudom, hogy nekem van elsőbbségem, de mégis megvárom, mert egyszerűen, nem akarom, hogy elüssön. A lényeg az, hogy sok autós, észre sem veszi a bicajost. Közlekedj óvatosan, nem mindig az számít kinek van elsőbbsége.
2011. szept. 4. 08:33
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

"Amúgy a sofőr beláthatta teljesen az egész utat, járdán túl volt már a kocsi és semmi nem akadályozta a kilátásba. Ha látom hogy tolat ki 1 kocsi és valószínűleg nem lát akkor lassítok, de most nem számítottam rá hogy nem vesz észre."

Miből valószínűsíted, hogy a sofőr beláthatta sz egész utat?

Egy személyautó "B" és "C" oszlopának holtterében egy kerékpáros vagy motoros úgy el tud tűnni mint szürke szamár a ködben.

2011. szept. 4. 12:56
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

"Miből valószínűsíted, hogy a sofőr beláthatta sz egész utat?

Egy személyautó "B" és "C" oszlopának holtterében egy kerékpáros vagy motoros úgy el tud tűnni mint szürke szamár a ködben."

Csakhogy nem a kerékpárosnak kell "valószínűsítenie". Az elsőbbséget meg KELL adni! Ha a mazsola nem lát az oszloptól, akkor vagy segítséget kér, vagy kiszáll és körülnéz, vagy NEM KÖZLEKEDIK!

2011. szept. 5. 13:02
 10/16 anonim ***** válasza:

Uccsónál a pont.

Az oktató nem a biciklist szedi szét, ha a kocsival, telephelyről kijárva felugrik a motorháztetőre egy szerencsétlen keresztbe közlekedő...

G.

2011. szept. 5. 14:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!