Kérdés rövid?! Többi lent
200.000-ért lehet venni egy elég jó állapotú használt autót??
lada és suzuki kilőve!!!!
és lehet dombóváron keresni annyit nyári munkával 4 nyár alatt??
4 nyár alatt simán, még 1 nyár alatt is lehet 200.000-et keresni. Dombóváron is meg bárhol máshol is - de ez mindig a pillanatnyi lehetőségektől függ, nincs mindig érvényes igazság.
200e-ért viszont nem kapsz elég jó állapotú használt autót, max egy 15 éveset, ami jó állapotban van (éppen a megvételkor), de pár hónap alatt rákölthetsz még sokszor ennyit.
most 14 vagyok.
úgy nyári munka, hogy 15-18 éves korom között szeretném megvenni, mert amikor megyek fősulira/egyetemre, akk kéne kocsi, mert olyan munkával szeretném majd megkeresni a lakbért :D:D
nem is most akarok , hanem min 4 év múlva, amikor meglesz a jogsim
ezért kérdezem most, h össze lehet-e szedni annyit
Tekintve, hogy még két évig nem dolgozhatsz, négy év alatt meg sokminden változik, sőt jogsi is fog kelleni, térjük vissza kicsit később erre a kérdésre. Mondjuk úgy négy év múlva, amikor még ugyanez lesz a kérdésed és a korodat leszámítva semmivel sem jutottál előbbre. (Meg ugye át is kell iratni a kocsit, meg biztosítás, tankolás, szervíz - ezt is számoltad?) Egyébként nem tudom hogyan tervezed, de amit nyáron megkeresel abból egy év múlva már semmi sem lesz.
Szóval a kérdésre a válaszom: Nyári munkával NEM fogod megkeresni a szükséges p.énzt
Most felesleges elkezdeni gyűjteni rá, ahogy monda előttem, az infláció miatt is, meg az autók piaci ára is sokat változhat egy év alatt. Nemhogy 4 év alatt. Szóval szerintem még nem aktuális ez a kérdés. Majd ha dolgozol valamita abból egyszerűbb lesz megvenni valami olcsó kocsit.
De tegyük fel, hogy veszel egy autót 200 kilóból. Vagy veszel egy MK2, MK3-mas Swiftet és azzal viszonylag kevés gondod lesz, igaz, hogy "kicsit" igénytelen minden éretlemben véve, de motorikusan patent. Vagy veszel valami mást 200 környékén, az viszont húzósabb menet. Általában ezek az autók 20 év körüliek, és sok minden cserés rajtuk. Na most itt három lehetőséged van. Az egyik, hogy nemi életet kell élned az autószerelővel. Második, hogy az az autó mire neked kész lesz nem 200-ba lesz, hanem sokkal többe, de az autószerelő haverod lesz, mert állandóan nála leszel valamiért. A harmadik, hogy te csinálod magadnak az autód, és mint egy hobbiként tartod az amúgy igen magas élményfaktorral rendelkező kedves vén "sz*rodat" (amit zárójelben megjegyzek, hogy sokkal jobb autó lesz mint sok mai szappantartó + egy igen erős kötődést fogsz érezni az autó iránt, mert te alakítod olyanná amilyennék elképzelted).
Csak ezeket az autókat nem elég megvenni. Az a kisebb, hogy járni is szeretnél vele, és 4 év múlva kíváncsi leszek mennyi lesz a benzin literenkénti ára, de nem lesz olcsó az biztos. Hanem, ha megveszel egy ilyet arra ha nem is minden hónapban, de elég sűrűn kellesz valamit cserélni rajta, ami megint nem lesz egy olcsó mulatság.
Vagy széthajtod, "megy amíg megy" módon, csak hát az meg nem túl elegnáns megoldás, sem pedig nem egy üzembiztos közlekedés. Tudom, hogy az autó benzinnel megy, de azért egy 100-ast számolj arra, hogy hivatalosan is vezethetsz autót, meg a papírmunkákra is (biztos, műszaki, átírás stb) Én ezen elgondolkodnék a helyedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!