Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 2 ütem vs 4 ütem? (kérdésed...

2 ütem vs 4 ütem? (kérdésed túl rövid és sokat magyarázol)

Figyelt kérdés
Szerinted melyik a jobb? érveket is kérek:D
2011. jún. 3. 18:33
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Volt már pár ilyen kérdés, de megpróbálom összefoglalni a lényeget és a véleményemet.

2t motorból azonos hengerűrtartalom mellett kb 2szer akkora teljesítmény hozható ki, mint egy 4t esetében. Alapjában véve a 2t sokkal egyszerűbb szerkezet és ebből kifolyólag egyszerűbb a karbantartása is, könnyebb is mivel kevesebb alkatrészt tartalmaz. Azonban szervízigényesebb, mert magasabb fordulatszámon dolgozik. Fogyasztás és károsanyagkibcsotás szempontjából jobb a 4t motor, valamint nyomatékossabbak is az alsó fordulatszámtartományban.

Véleményem szerint kis köbcentis motoroknál(250ccm alatt) jobbak a 2t motorok, de 250es négyetűben is mondjuk egy crossmotorra vagy egy régebbi 4hengeres belpiacos japán sportmotorra gondolok, nempedig a mai szégyen 1 meg 2 sz@rokra amiket egy tuning robogóval állva lehet hagyni. A 2t motorokat nehezebb talán kezelni, mert hirtelen jön meg a teljesítménycsúcsuk és azt csak egy nagyon szűk fordulattartományban képesek leadni. Sokan kritizálják a 2t motorok hangját, hogy láncfűrészre hasonlít stb, de szerintem meg kifejezetten sportos, versenymotoros hangja van egy jó kipufogóval. Valamint ennyi erővel a kisköbcentis 4t motorok hangját lehetne fűnyíróhoz hasonlítani ami szerintem sokkal illúziórombolóbb, mint egy pörgős láncfűrész. Bocsi ha hosszú lett, de ez nem egy mondatban megválaszolható kérdés és úgy általánosságban nem mondható ki, hogy valamelyik is jobb lenne. Gondolom kitűnik a sorok közül, hogy én a 2t-t preferálom.

2011. jún. 3. 19:10
 12/15 A kérdező kommentje:

itt nem csak a robogókra és kisebb hengerűrtartalmú gépekre gondolok, pl. ott van honda cr500 2 ütem...

ha sokkal erősebbek, miért nem gyártanak nagyobb motorokat és 2 ütemmel? mert egyszerűen 4t-nek jobb a hangja?kevesebbet eszik? ....

2011. jún. 3. 19:54
 13/15 anonim ***** válasza:

Láttál már élőben cr500-at?

Kezelhetetlen egy állat amihez nagyon profi motoros kell. Ahjogy már leírtam az előző kommentemben nagyon szűk tartományban és hirtelen adják le a teljesítményüket, sokat fogyasztanak és nagyobb a károsanyagkibocsátásuk. Kb ezért nem gyártanak. Hogy melyiknek jobb a hangja az relatív annak ehhez semmi köze.

2011. jún. 3. 19:56
 14/15 anonim ***** válasza:
rengeteget foigyazstanak tehát nem 2x anyit ahogy skan gondoljákhanem mégtöbet ja és a mai világba ahol a környezetkárositás a fő dolog ott nemfiognak ózonlyukrombolókat gyártani már
2011. jún. 3. 20:13
 15/15 A kérdező kommentje:
cr-t még nem, de hasonlót igen:D hát tényleg nem egyszerű gépek
2011. jún. 3. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!