Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motorosok! Ti miért szerettek...

Motorosok! Ti miért szerettek motorozni? Mióta motoroztok? Volt már kisebb/nagyobb balesetetek, a Ti hibátokból? Milyen motorotok van?

Figyelt kérdés
Anyukám autóbalesete óta óta nem merek autóba ülni. A motorozás mindig is vonzott, bár eddig csak a rokonom jóvoltából ülhettem fel rá. :( Tudom, hogy veszélyes, de mi nem az? Apa nagyon ellenzi, de szerintem hamarosan belevágok és elkezdem megcsinálni a jogosítványt!:)
2011. máj. 17. 11:50
 1/3 anonim ***** válasza:

2 éve motorozok, most Honda CBF 125-tel, nagyobb balesetem még nem volt. Kisebb az már előfordult. Kimentem földútra, és elkezdett esni az eső. Kegyetlenül csúszott a sáros úton, és sikerült elfektetnem. Volt, hogy rossz helyen parkoltam, és csak az oldaltámaszra állítottam le. Az belesüllyedt a fűbe, és a motor eldőlt. Ilyen figyelmetlenségből adódó hibák előfordultak az elején, de a második szezon már jobban ment :)

Kiskorom óta vonz a vezetés, gokart, autó, motor... Az első kettőre egyenlőre nincs mindig lehetőségem, tehát marad a motor. Ha szép idő van, (meg máskor is) jó vele kimenni egyet térni a járásban. Többen is lehet menni, úgy még érdekesebb. Lehet csinálni ferde napokat, például lenyomunk 100-200 km-t, megállunk valami étteremben, vagy szórakozóhelyen... Kicsit közvetlenebb érzés vezetni, mint egy autót, kicsi a fogyasztása. A 100-as tempót hosszútávon tudom tartani vele (mivel elég hosszú áttételezésű a váltója, és ha 100nál beteszem az 5öst, nem forog olyan sokat a motor, ami "káros" lenne neki), és a gyorsulásával is egyenlőre meg vagyok elégedve. Ezek miatt szeretek motorozni. Nagyobb gép még többet tudna nyújtani :)

Széles utat!

2011. máj. 17. 12:52
 2/3 anonim válasza:

én 14éves korom óta motorozok, (mondjuk mégcsak 16 vagyok)

50ccm-esem van , de nagyon szeretek motorozni, már gondolkodok is h leteszem a 125ccm-esre a jogsit és veszek egy 125-ös, de még a pénz az utamba áll:)

2011. máj. 17. 19:23
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Néhány éve kezdtem motorozni, "A" jogsit kb. két éve szereztem (hopp, ez félreérthető: nem vettem, vizsgáztam).

Pannóniám van, éppen (megint) elektromos bajokkal küzdök, ráadásul vizsgaidőszak van, szóval még 2 hétig nem tolom ki a garázsból. Komoly balesetem eddig nem volt (kopp-kopp-kopp), igaz anno Simsonnal volt pár nagyobb esésem, a legemlékezetesebb talán amikor külső tényező miatt blokkolt az elsőkerék, én meg átestem a kormány felett jobbra. Elfogyott a nadrágom térde és elszakadt a kesztyű ami rajtam volt, meg persze egy hétig fájt a jobb csuklóm.

A balesetek a közlekedés velejárói, sajnos már kocsival is csúsztam árokba. Mindet elkerülni nem lehet, de azért körültekintő vezetéssel sok kivédhető.

Ha valami rossz élmény ér nem jó rágódni rajta, tovább kell lépni. Van egy ismerősöm, aki vitorlázó repcsivel csinált régebben egy kevésbé sikeres fordulót, amikor kijött a kórházból egyenesen kiment a reptérre, és megint repülőbe ült, még jobban figyelve arra, hogy mit és hogyan csinál. Szerintem ez a hozzáállás a legjobb. :)

A motorozás meg tényleg figyelmet igényel, mert nincs lökhárító és gyűrődési zóna. Szerencsére egyre több embert látok, akik figyelnek a kétkerekűekre, pl. jobban megnézik a tükröt mielőtt előzni kezdenek.

A szülői féltés teljesen természetes, én 25 vagyok és akárhányszor Anyám meglát sisakkal a kezemben, szól hogy "Mindegy mit csinálsz, csak vigyázz magadra".

2011. máj. 18. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!