Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mivel jobb/rosszabb a motorker...

Mivel jobb/rosszabb a motorkerékpár a személygépjárműnél?

Figyelt kérdés
Köszönöm előre is a válaszokat :)
2011. ápr. 9. 12:50
 1/10 anonim ***** válasza:

Én azért vagyok autópárti és egyben "motorellenes", mert:

A négy kerék stabilabb a kettőnél. A motorral el lehet esni, nehezebb kijönni vele egy rossz manőverből.

Biztonságosabb, ha kasztni is van körülötted. Én spec nagyon félek is a motoron, mert védtelennek érzem magam.

Az autóban kevésbé vagy időjáráskiszolgáltatott. A motoron viszont egy kis esőben is úgy nézhetsz ki, mint a varacskosdisznó.

Az autót egész évben használhatod. A motort csak száraz jó időben.

Az autó a motorhoz képest több személyes, több cucc fér bele.

Az autót biztonságosabban le tudod zárni egy parkolóban. A motort el tudják tolni.

2011. ápr. 9. 13:11
 2/10 anonim ***** válasza:

Elsőnek:

Sokan nem azért motoroznak, mert muszáj, nincs másra pénzük.

Élvezetből.

Egy jó motor csupa olyan dolgot tud adni, amit nem lehet elmondani, érezni kell. Mentél/vittek már nagymotorral?

2011. ápr. 9. 13:45
 3/10 anonim ***** válasza:

Nagymotoron átélt gyorsulási élmény páratlan. Max. egy 70 millás Ferrariban vagy egy F1es kocsiban élheted át ugyanazt...

Az megy hogy nehezebben jöhetsz egy balesetveszélyből, nem minden esetben igaz.

2011. ápr. 9. 15:00
 4/10 anonim ***** válasza:

Ez egy megválaszolhatatlan kérdés: az hogy közlekedésre alkalmasak az egyetlen közös dolog bennük, én nem tudnám elképzelni hogy néha ne menjek el motorozni, viszont munkába kocsival járok mert vannak előnyei.

A motor nem személygépjármű egyébként? Mert végülis géppel hajtott, személyszállításra alkalmas jármű. :)

2011. ápr. 9. 15:25
 5/10 anonim ***** válasza:
Ülj rá egy motorra és megtudod ;)
2011. ápr. 11. 19:22
 6/10 anonim válasza:

Nekem is volt motorom /MZ 150-es/, de soha nem cseréltem volna el egy autóra, mert összehasonlíthatatlan a kettő.

Motoron a szabad levegő és az, hogy ott is el tudok menni, ahol egy autó nem, szabadságérzést ad. Az igaz, hogy veszélyesebb, de ha az ember betartja a szabályokat, akkor semmi gond. Kb. 20 évig vezettem, aztán volt egy közúti balesetem, amit nem én okoztam. Aztán végül eladtam a motort, mert közben olyan betegségem lett, ami miatt nem vezethettem többet. Tehát -szerintem- a motorozás semmivel sem veszélyesebb az autózásnál. Sőt, bizonyos szempontokat figyelembe véve az autó talán veszélyesebb, ha figyelembe vesszük, hogy karambol esetén a vezetőnek módja sincs elhagyni a járművet. Az is igaz, hogy a motorról meg lerepül az ember, de ha megfelelő öltözetet visel, akkor a sérülés akár el is kerülhető. Az autó bizonyos fokig védelmet nyújt rossz időjárás esetén. Nem beszélek a mai motorokról, mert azok már csak tapasztalt, több éves gyakorlattal rendelkezők kezébe való.

2011. ápr. 11. 19:53
 7/10 anonim ***** válasza:
Ha mindennapi használatra kérdezed, akkor persze, hogy a kocsi :) A motor inkább kikapcsolódásra való, mert élvezetesebb vezetni/persze nem a dugóban/
2011. ápr. 11. 22:51
 8/10 anonim ***** válasza:
Egyik sem rossz,mindkettőnek van előnye és hátránya is de azért az autóban nem ver eső szél nem fúj stb.de motorozni élvezet.
2011. ápr. 12. 08:29
 9/10 anonim ***** válasza:
Az első vagyok. Igen, vittek már nagy motorral és nagy sebességgel. De egyszerűen engem idegesítenek a motorok és a motorosok. (Biztos nekem estek most ezért) Nem bántom őket, nem szólogatok nekik be, de belül ez a véleményem. Irritál ahogy brümmögtetik és álló helyzetben húzgálják a gázt (minek?), ha egykerekeznek, ha öntörvényűsködnek. Amióta meg egy krosszos belejött a sportkocsimba és otthagyott utána, azóta pláne nem a szívem csücskei.
2011. ápr. 12. 10:05
 10/10 anonim ***** válasza:

"Amióta meg egy krosszos belejött a sportkocsimba és otthagyott utána, azóta pláne nem a szívem csücskei."

Ezt meg úgy hívják, hogy általánosítás. :)

Nem minden motoros "brümmögteti" egy helyben a gépét, nem mindegyik egy kerekezik, nem mindegyik megy el 200-al az álló sorok között.

Léteznek jófej motorosok is, mint ahogy autósból, pénztárosból, pékből stb. is sok féle van. Aki bunkó a civil életben, az bunkó az úton is, legyen az motoros, vagy autós.

Ha általánosítasz, azokkal a motorosokkal tolsz ki, akik betartják a szabályokat és nem bunkók.

2011. ápr. 12. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!