Egy sornégyes motorkerékpár motorban leragadhatnak a dugattyúgyűrűk, ha egy évig nem használják a motort?
Rejtélyes olajfogyasztásra lettem figyelmes,eddig egy cseppet sem fogyasztott a motorom olajból.
Közel évig sajnos távol voltam az otthonomtól és csak most ősszel tudtam újra elővenni a motort(Honda Hornet900).
Egyik utam után(kb 30km) másnap megnéztem az olajat,amely a min szint fölött volt.
Amikor elindultam még félszintnél volt.
Lehet hogy nem volt teljesen vízszintes valamelyik ellenőrzésnél,mert abszurdnak tartok ilyen mértékű olajfogyasztást 30 km alatt.
Szerintetek?
Egy év alatt nem lesz annak semmi baja... Valószínű csak tökéletesen lefojt az olaj az aljára a teknőnek...
Tölts bele olajat, menj vele, majd ha kihűlt nézd meg mennyi van benne.
"Télen 3 hetente indítsd be 1-2 percre, vagy fordulj vele 1-2 km-t"
Ne haragudj, de szerintem ez rossz tanács. 1 - 2 perc alatt el sem éri a motor az üzemi hőmérsékletet, többet ártol vele mint használsz ha ilyen beindítgatásokat végzel. Ha mindenképpen járatni akarod akkor hosszabb idő kell ( mondjuk 15 perc) vagy még jobb ha üzemszerűen használod ( ahogy helyesen írtad fordulsz vele egyet).
Én személy szerint egyiknek sem vagyok híve. A hengerekbe egy kis motorolajat öntök, megforgatom a főtengelyt, vagy indítozom párat és 6 hónapig nem nyúlok a motorhoz.( 4 hengeres, 600ccm sportgép ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!