Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy sornégyes motorkerékpár...

Egy sornégyes motorkerékpár motorban leragadhatnak a dugattyúgyűrűk, ha egy évig nem használják a motort?

Figyelt kérdés

Rejtélyes olajfogyasztásra lettem figyelmes,eddig egy cseppet sem fogyasztott a motorom olajból.

Közel évig sajnos távol voltam az otthonomtól és csak most ősszel tudtam újra elővenni a motort(Honda Hornet900).

Egyik utam után(kb 30km) másnap megnéztem az olajat,amely a min szint fölött volt.

Amikor elindultam még félszintnél volt.

Lehet hogy nem volt teljesen vízszintes valamelyik ellenőrzésnél,mert abszurdnak tartok ilyen mértékű olajfogyasztást 30 km alatt.

Szerintetek?

2011. nov. 1. 22:07
 1/5 anonim ***** válasza:

Egy év alatt nem lesz annak semmi baja... Valószínű csak tökéletesen lefojt az olaj az aljára a teknőnek...

Tölts bele olajat, menj vele, majd ha kihűlt nézd meg mennyi van benne.

2011. nov. 1. 22:58
 2/5 anonim ***** válasza:
Ugye nem egyből a motor leállítása után ellenőrizted a szintet? Hagyni kell neki időt, amíg visszafolyik a teknőbe.
2011. nov. 2. 00:04
 3/5 anonim ***** válasza:
Persze, hagyd utána állni egy pár órát, addigra visszafolyik az összes. Használat közben megnézed nem is látni az olaj szintet.
2011. nov. 2. 09:47
 4/5 anonim ***** válasza:
Egy év alatt nem kéne letapadnia. Méress kompressziót és minden kiderül. Ha megvan a teljesítmény és a kompresszió is, akkor hajrá! Esetleg az olajat és a szűrőt kicserélheted. Télen 3 hetente indítsd be 1-2 percre, vagy fordulj vele 1-2 km-t. Persze csak ha jó idő van. Akkor tuti nem ér meglepetés. Én amúgy ilyenkor szoktam átmosni a tankot és megcsinálok rajta minden szerviz munkát. (gumicsere...) Tavasszal meg már csak olajcsere, szűrő csere és GO!
2011. nov. 2. 11:46
 5/5 anonim ***** válasza:

"Télen 3 hetente indítsd be 1-2 percre, vagy fordulj vele 1-2 km-t"

Ne haragudj, de szerintem ez rossz tanács. 1 - 2 perc alatt el sem éri a motor az üzemi hőmérsékletet, többet ártol vele mint használsz ha ilyen beindítgatásokat végzel. Ha mindenképpen járatni akarod akkor hosszabb idő kell ( mondjuk 15 perc) vagy még jobb ha üzemszerűen használod ( ahogy helyesen írtad fordulsz vele egyet).

Én személy szerint egyiknek sem vagyok híve. A hengerekbe egy kis motorolajat öntök, megforgatom a főtengelyt, vagy indítozom párat és 6 hónapig nem nyúlok a motorhoz.( 4 hengeres, 600ccm sportgép ).

2011. nov. 4. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!