Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit csináljak ha nem tudom...

Mit csináljak ha nem tudom melegíteni a Turbot?

Figyelt kérdés
Turbo Dízelről van szó. Szomszédok szóltak, hogy még zárt ablakokon is behallatszik ha reggel megyek. Eddig kb. fél percig szoktam alapjáraton melegíteni. Most úgy csinálom, hogy, 3-4mp, aztán elindulok gáz nélkül alapjáraton és szintén gáz nélkül rakom 2-ba. Aztán ha kiérek az utcából akkor adok csak gázt. Ez így jó szerintetek?
2011. ápr. 7. 14:52
 1/6 anonim válasza:
Én a turbó nélküli Renault 19-essel csinálom ugyanezt. Mondjuk a turbóssal is elindulhatsz bátran, de ne kezd el mindjárt kínozni! A turbós autóval az csak a probléma, hogy nem csinálhatod azonnal a leállítást, ha meleg a motor. Ez elég idegesítő, de a modern fajtákba már van olyan elektronika, hogy ha leállítanád és kiveszed a slusszkulcsot akkor egy ideig még jár a motor.
2011. ápr. 7. 14:56
 2/6 anonim ***** válasza:
A turbót sem kell melegíteni,ha beindult a motor ,kb 15 másodperc alatt mindenhová följut az olaj és ezután nyugodtan el lehet indulni.
2011. ápr. 7. 14:57
 3/6 A kérdező kommentje:
Akkor inkább a leállításnál kell többet várni?
2011. ápr. 7. 15:01
 4/6 anonim ***** válasza:
El lehet vele indulni, csak egyből nemszabad forgatni(persze ez enmcsak turbós autóra igaz). Ha forgattad rendesen, akkor szokás járatni, vagy csak egyszerűen mielőtt megérkeznél visszaveszel a tempóból és úgy autózol h vissza tudjon hülni a turbó. Audiknál alkamaztak vízhűtéses turbókat, amik leállítás után is keringették a vizet.
2011. ápr. 7. 15:14
 5/6 anonim ***** válasza:
óvatos közlekedéssel hamarabb felmelegszik az autó üzemi hömérsékletre mintha üresen járatnád. valóban ugy van hogy nagy terhelés után nem szabad leállítani a turbot mert rásül az olaj.
2011. ápr. 7. 19:08
 6/6 anonim ***** válasza:

Az előttem szoló foglalta legjobban össze ...

Egyébként tőlünk északra tilos járatni a ház előtt (lakott területen ) az autókat . Beindít ,elmegy ennyi pedig arra van diesel rendesen ..

2011. ápr. 8. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!