Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy robogoba melyik akku jobb...

Egy robogoba melyik akku jobb a zseles vagy a savas?

Figyelt kérdés
Az lenne a kerdesem meg, hogy a zseles akku jobb vagy a savas? S a zseles azert masabb mert a folyekony sav helyett zsele szeru anyag van es az nem szarad ki???
2011. ápr. 1. 17:29
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem zselés, nekem az van benne.
2011. ápr. 1. 17:46
 2/5 anonim ***** válasza:

pontosan a zselés nagyon f*xa

nekünk anno bosch zselés akksi volt a kocsinkba, és 8 évig bírta!

hozzányulni sosem kellett, még tölteni se.

a kocsi mindig kint aludt, télen nyáron, esőbe jégbe hóba, az indító mindig tekert f*xán. ( volt hogy nemindult, de nem az akksi volt a ludas)

2011. ápr. 1. 18:05
 3/5 anonim ***** válasza:
Autókba nem raknak zselés akksit! A töltésrendszere kinyírná pár hét alatt. Az inkább gondozásmentes volt. De robogókban sokkal visszafogottabb a töltés, szóval ott elmegy.
2011. ápr. 1. 19:04
 4/5 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat az autoe miert nyirna ki a zselest? M?iert olcsobb a zseles mint a savas ott ahol en neztem?
2011. ápr. 1. 19:27
 5/5 anonim ***** válasza:
70%

"A zselés akkumulátorok töltőfeszültsége alacsonyabb, mint a hagyományos savas vagy AGM akkumulátorok esetében (az akku kapacitásának kb. 5%-a)"

Tehát nem tesz jó neki, ha a 60Ah-s zselés akksi 100 A töltőáramot kap.

Ha olcsóbb mint a savas akkor az valszeg nem zselés, hanem gondozásmentes. A zselés jóval drágább.

2011. ápr. 1. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!